loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Karadeniz: Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kurulmalıdır

CHP'li Karadeniz: Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kurulmalıdır
Tarih: 14.08.2021 - 09:43
Kategori: Siyaset

1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda balıkçıların sorunlarını dinleyerek çözüm yolları aramak amacıyla tekneyle yola çıkan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in sonraki durağı Gemlik oldu.

Balıkçı Barınağı’nda Gemlikli balıkçılar ile bir araya gelen Sertaslan ve Karadeniz’e CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan da eşlik etti.

“Balıkçılarımız sahipsiz kaldı”

1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda Hopa’dan yola çıktıklarını söyleyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 41. Günde Bursa’ya ulaştıklarını söyledi. Gittikleri her yerde balıkçılar ile görüştüklerini belirten Karadeniz şöyle konuştu: “Balıkçılık kavramının bir sektör tanımı yok. Zirai çiftçi diye geçiyor. Sorun buradan başlamış. Denizlerimizi kurtarmak istiyorsak sürdürülebilir bir balıkçılık anlayışıyla önlemler almamız gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin gerçekleri belli. Balıkçılarımız sahipsiz kalmış. Denizlerimiz çok kirli. Müsilaj yıllardır var olan ama denizlerimizin aşırı kirlenmesiyle gün yüzüne çıkan bir durum. Bu bölgede balıkçılarımız tuttukları balıkları satamaz hale geldiler. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. Hiç önemli değil. Amacımız siyaset yapmak değil. Amacımız gerçekten balıkçıların sorunlarını tespit etmek, rapora dönüştürmek, sektöre bir tanımlama getirmek. Denizler herkesin denizleridir. Türkiye’de yaşayan 83 milyonun bu denizlerde hakkı var. Denizleri korumazsak, sürdürülebilir bir balıkçılık anlayışı geliştirmezsek doğmamış çocukların bile haklarını şimdiden yemiş, geleceğin mirasını tüketmiş oluruz. Plansız bir yapılanma var. Sadece bir genel müdürlük bazında balıkçılık sektörü yürümüyor. Mutlaka Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kurulmalıdır.

“Gemlik deniz kentidir”

CHP’li Karadeniz’in Hopa’dan başlayıp kıyı kıyı dolaşarak balıkçıların sorunlarını dinlediğini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise “Kıyılarımızın ucu bucağı yok ama hiç kıyısı olmayan bir ülke gibi denize bakıyoruz. Denize sırtını dönmüş bir Gemlik vardı. Gemlik her yönüyle bir denizcilik kentidir demiştik. Çocuklarımız yüzmeyi havuzda değil, denizde öğrensin istiyoruz. Kabotaj Bayramı kutlamaları ile denizin Gemlik için önemini hatırlatmak istedik. Deniz ulaşımının da başlaması için gereken adımları atıyoruz. Balıkçı kardeşlerimizin barınaklardan rahatlıkla güvenli ve verimli şekillerde yararlanması için de gerekenleri yapıyoruz. Gemlik’te yüzümüzü yeniden denize dönüyoruz” dedi. Sohbet havasında geçen toplantıda balıkçılar sorunlarını anlattı. Belediye ekipleri ve vekiller sorunları dikkatle dinleyerek not aldı. Çözüm önerilerinin de konuşulduğu toplantıdan sonra heyet Karacabey Kurşunlu’ya geçmek üzere Gemlik’ten ayrıldı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları