CHP'li Karadeniz'den 'Dünya Çevre Günü' mesajı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne ilişkin bir mesaj yayımladı.
- CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’ mesajında, “Vatandaşlarımızın cennet vatanımızın doğal zenginliklerini hak ettikleri güzelliklerle yaşamalarını, gelecek nesillerimize temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakacak duyarlılıkları göstermelerini diliyorum” dedi.
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, doğayı insanın mülkü olarak görmek yerine korumanın herkesin azami özen göstermesi gereken insanlık görevi olduğunu söyledi. Karadeniz, “Bütün insanlığın ortak hayat alanı olan çevreyi, doğal kaynakları korumak ve çevre sorunları ile mücadele etmek insanlığımızın sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
“Daha adil ve eşit bir şekilde yaşamak istiyorsak doğayı korumalı ve yeşil adaleti sağlamalıyız” diyen Karadeniz, sözlerine şöyle devam etti:
“Ormanlarımızı, meralarımızı, su kaynaklarımızı, denizlerimizi ve göllerimizi gelecek nesillere kirlenmeden bırakmak için her türlü önlemi mutlaka almak zorundayız. Ekolojik dengenin korunması adına bitki ve hayvan türlerini koruyup, çoğaltmak mecburiyetindeyiz. Unutmayalım ki çevre konusunda atacağımız adımlar çocuklarımızın geleceği için yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır. Doğayı insanın mülkü olarak görmek yerine korumanın herkesin azami özen göstermesi gereken insanlık görevidir. Tüm insanların sağlıklı ve güzel bir çevrede yaşamalarının temel hakları olduğuna inanan biri olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, vatandaşlarımızın cennet vatanımızın doğal zenginliklerini hak ettikleri güzelliklerle yaşamalarını, gelecek nesillerimize temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakacak duyarlılıkları göstermelerini diliyorum.”
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












