loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kaya: Kadın derneklerine 'kamuya yararlı dernek statüsü' kazandırılmalı

CHP'li Kaya: Kadın derneklerine 'kamuya yararlı dernek statüsü' kazandırılmalı
Tarih: 18.10.2018 - 11:40
Kategori: Gündem

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, kadın derneklerinin kamuya yararlı dernek statüsü kazandırılması için teklifte bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya kadınların siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda gelişimleri ve sivil toplum faaliyetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için kurulan kadın derneklerinin kamuya yararlı dernek statüsü kazandırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesinde kamuya yararlı derneklerin veraset-intikal vergisinden, emlak vergisinden, damga vergisinden muaf tutulduğunu, kamuya yararlı derneklerin birçok ayrıcalığa sahip olduğunu hatırlatan CHP'li Kaya "Gerek kadın dernekleri olsun gerek diğer dernek ve sivil örgütler olsun; yukarıda sıraladığım vergi yükleri ile stopaj ve diğer yükümlülükleri sebebiyle faaliyetlerini yapamaz duruma gelmişlerdir. Bu hususlar nazarında; Kadını konu alan, Kadının gelişimi için çaba sarf eden birleştirici güç konumundaki tüm kadın derneklerinin pozitif ayrımcılıktan yararlandırılması yerinde olacaktır" ifadeleri yer aldı. 

CHP'li Ahmet Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu:

-Pozitif ayrımcılık esasıyla, Bakanlığınızın, Kadın Derneklerine vergi ve KDV muafiyeti ile stopaj alınmasının iptali yönünde bir çalışması mevcut mudur? Mevcut ise bu çalışmanın kapsamı nedir? Mevcut değil ise bu bağlamda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

 -Türkiye’de hali hazırda Kamuya Yararlı Dernek Statüsü Kazanmış, faal durumda kaç dernek mevcuttur? Kamuya Yararlı Dernek Statüsü verilmesinde dikkat edilen hususlar nelerdir?

-Türkiye’de, isminde “Kadın” kelimesi geçen kaç tane faal durumda Dernek mevcuttur?

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları