loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kemal Zeybek; Samsun -Ankara Devlet Karayolu- Havza ile Çeltek arası yol ve tünelleri yol inşaatı yıllardır neden bitmez?

CHP'li Kemal Zeybek; Samsun -Ankara Devlet Karayolu- Havza ile Çeltek arası yol ve tünelleri yol inşaatı yıllardır neden bitmez?
Tarih: 12.05.2022 - 10:51
Kategori: Siyaset

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; "2016 yılından itibaren bu yolun yapımı ve kabulü hakkında yazılı soru önergesi ile sormama rağmen cevap alamadım. İlgili firmadan bu işin kabulünü yapanlarla ilgili yasal bir işlem yapılmış mıdır gibi sorularımız görmezden gelindi."

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Samsun -Ankara Devlet Karayolu- Havza ile Çeltek arasındaki bölgede incelemelerde bulundu. Havza- Çeltek arası, tüneller bölgesi olarak bilinen bölgede yıllardır yol inşaatının bitmemesi; sürücülere sıkıntılı anlar yaşatırken!  Yoldan geçen herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor.  Kışın kar yağışının yoğun olduğu zamanlarda sürücüler, 5 km’lik yolu uzun süre bekleyerek 7-8 saat içinde geçmişlerdir. Havza -Çeltek arasındaki devlet karayolu ve tünellerin yapımı tamamlanarak 15 Şubat 2009 ‘da Zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mahalli seçimler öncesi açılmıştı. Havza ile Çeltek arasında açılan bu güzergahta; çökerek, bozulmalar durdurulamadığı için yolda sürekli yapım çalışması yapılmaktadır. Yeni yapılan bir yolda! Yapım çalışmasının bitirilememesi dikkat çekicidir.”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; "2016 yılından itibaren bu yolun yapımı ve kabulü hakkında yazılı soru önergesi ile sormama rağmen cevap alamadım. İlgili firmadan bu işin kabulünü yapanlarla ilgili yasal bir işlem yapılmış mıdır gibi sorularımız görmezden gelindi. Projenin kontrolörlüğünü yapan kurum görevlilerinin görevlerini doğru yapmadığı anlaşılmaktadır.”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,” Bölgede yapmış olduğum inceleme sonucunda; Beşli çete olarak bilinen firmalardan birinin bu yolu ve tünelleri yaptığı, zemin sağlamlaştırılmadan, tünellerden çıkan gevşek malzemenin dolgu olarak kullanıldığı, üzerine 40-50 cm altyapı malzemesi ile asfaltlama çalışmasının yapıldığı yol kazılınca ortaya çıkmıştır. Bu yolu ve tünellerin yapımında derin kuşkular vardır. İlgili firma birileri tarafından korunmuş ve milletin parası onların kasasına aktarılmıştır. Havza- Çeltek arası yol ve tünellerin yapımlarını yerinde inceleyince! Burada çıkar ilişkileri olmadan böyle imalata izin verilemez. Milletin parasını, birilerinin kasasına aktaranlardan mutlaka hesabı sorulmalıdır.”

Zeybek; “15 Şubat 2009’da açıldığı halde yer, yer değişik yerlerde devam eden yol yapım ve yenileme çalışmalarını takip ediyorum. Zeminde gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra, sert malzemelerle dolgu yapılıp sürekli silindirle sıkılaştırma işleminin yapıldığını görüyoruz. Bu yol yapılırken, bu işler en başından itibaren yapılmış olsaydı! Bugün harcanan paralar harcanmamış olacaktı. Burada harcanan paralarla 50 ile 100 km arasında yeni yol yapılmış olur ve milletin parası doğru kullanılmış olurdu. Havza- Çeltek arası yol ve tünellerde yapılan işlerin takibi ile milletin parasının doğru kullanılmasının takipçisi olacağım dedi.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları