loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kılıç'tan iktidara: Ülkeyi öyle bir yönetemediniz ki; çoluğu, çocuğu, genci, yaşlısı, herkes bonzai bağımlısı oldu

CHP'li Kılıç'tan iktidara: Ülkeyi öyle bir yönetemediniz ki; çoluğu, çocuğu, genci, yaşlısı, herkes bonzai bağımlısı oldu
Tarih: 13.07.2019 - 12:31
Kategori: Yurt

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iktidara seslenerek, "Ülkeyi son 17 yılda öyle bir yönetemediniz, öyle bir yönetemediniz ki çoluğu, çocuğu, genci, yaşlısı, herkes bonzai bağımlısı oldu” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Türkiye’de uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını Meclis’te yaptığı konuşma ile dile getirdi. TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Parti Grubu’nun, Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Bağımlılığı konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu Araştırma önergesi üzerinde konuşan Kılıç, “AKP’nin 17 yıllık iktidarları döneminde, uyuşturucu ile mücadele konusunda ne kadar samimiyetsiz olduğunu gördük. Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde CHP Grubunun, ‘uyuşturucu ile mücadele komisyonu’ kurulması önerisi AKP’nin oylarıyla reddedildi” dedi.

Kılıç, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının AKP iktidarı döneminde yüzde 678 arttığına, hatta ilkokul seviyesine kadar indiğine dikkati çekti.

Okullarda koruyucu, önleyici ve iyileştirici tedbirler alınarak, uyuşturucu madde kullanımının zararları konusunda etkili ve nitelikli çalışmalar yapılmadığını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

“Bunun da ne kadar vahim bir tablo olduğunu hepimiz görmekteyiz. Kalitesiz eğitim sistemi, işsizliğin ortaya çıkardığı gelecek kaygısı ve çocukların yetiştirilme tarzlarından uyuşturucu madde bağımlılığının neden gittikçe arttığını görmekteyiz. TÜİK verilerine göre, uyuşturucu ile ilgili suçlardan cezaevlerine girenlerin sayısı 2009-2013 yılları arasında yüzde 355 oranında artarak 2 bin 605’ten 11 bin 851’e yükselmiştir. 2010’da ortaya çıkan ve bonzai ismiyle bilinen sentetik uyuşturucunun kullanımında bugüne kadar yüzde 300 artış oldu. Adeta ülkede bir bonzai patlaması oldu.”

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, alkol ve sigara dışında bağımlılık yapan maddelerin kullanımının yalnızca son 3 yılda yüzde 20 arttığını bildirdi.

Ülkede uyuşturucu madde kullanımındaki tablo bu kadar vahim iken, bundan sonrası için neler yapılabileceğinin ve ne gibi tedbirler alınabileceğinin konuşulması gerektiğine işaret eden Kılıç, “Tabii ki öncelikle ülkemize hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi, huzuru, güveni ve barışı getirmedikçe, diğer birçok konuda olduğu gibi uyuşturucu ile mücadele konusunda da başarılı olmamız mümkün görülmemektedir” diye konuştu.

Kılıç, “Son sözüm yine iktidara; ülkeyi son 17 yılda öyle bir yönetemediniz, öyle bir yönetemediniz ki çoluğu, çocuğu, genci, yaşlısı, herkes bonzai bağımlısı oldu” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları