loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kuşoğlu'ndan 'Kılıçdaroğlu’nu kendi milletvekilleri yalnız bıraktı' iddiasına ilişkin açıklama

CHP'li Kuşoğlu'ndan 'Kılıçdaroğlu’nu kendi milletvekilleri yalnız bıraktı' iddiasına ilişkin açıklama
Tarih: 25.04.2019 - 14:47
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Çubuk'ta yaşanan saldırıyla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu kendi milletvekilleri yalnız bıraktı' şeklindeki ifadelerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu iftira gerçekten hem vahim hem de ahlak dışıdır" dedi....

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Akkuzulu köyünde yaşanan linç girişimine ilişkin TBMM’de basın açıklaması yaptı.

"AHLAK DIŞI BİR İFTİRA"

Saldırı sırasında CHP heyetinde bulunan Kuşoğlu, yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyetine yönelik linç girişimini kınamak ve sonuçlarından Türkiye için endişe duyarak gereken hassasiyeti göstermek tüm siyasilerin görevidir. Ancak, tam tersine saldırıyı amasız kınama basiretini dahi göstermeyen bazı siyasiler, 'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu kendi milletvekilleri yalnız bırakmıştır' gibi bir iftirayı atarak hassasiyet göstermek yerine olayı magazin boyutuna indirgemeye çalışmışlardır. Bu iftira gerçekten hem vahim hem de ahlak dışıdır" dedi.

Kuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazar günü katıldığım şehit cenaze töreni devlet töreniydi. Devletin, CHP Genel Başkanının ve CHP heyetinin güvenliğini sağlaması gerekiyordu. Bazı siyasiler devletin bu görevinin farkında değil ve bunu benim gibi milletvekillerinin görevi olarak görüyorlar ve devlet erkanını korumayı beceremiyorlar ise bundan sonra tüm gövdem ve tabancamla bu görevi en iyi şekilde yapacağımın bilinmesini isterim.

Ancak ben Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu siyasilerin dediği gibi bir şehit cenaze töreninde bile devlet erkanını koruyamayacak kadar çaresiz olduğu kanaatinde değilim. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür yeter ki onu yönetme şansını elde etmiş olanlar devletin nasıl yönetileceğini bilmiş olsunlar.

Bazı siyasilerin talihsiz açıklamaları Türkiye’nin bir kaht-ı rical durumu yaşadığının itirafı olmuştur.

Diğer taraftan herhangi bir Anadolu köyünde Türk örf ve adeti gereğince misafirlikte, hele bir cenaze töreninde, hele hele bir şehit cenazesinde acıyı paylaşmaya gelenler baş tacı edildiklerinden güvenlik sağlanması ihtiyacı dahi esasında yoktur.

Çubuk Akkuzulu’da değerlerini yitirmemiş Anadolu evlatları gereğini yapmış, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP heyetini, şeref, haysiyet, gelenek ve ahlakını yitirenlerden korumuştur. Çubuk Akkuzulu’nun Ankaralıya, Anadolu'ya ve Türk örf ve adetine yakışan davranışı gösteren şerefli, haysiyetli sakinlerine, bazı çok değerli siyasilere ve görevini yapan askeri/sivil bürokratlara teşekkürü borç biliyorum.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları