loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Loloğlu AKP'yi uyardı

CHP'li Loloğlu AKP'yi uyardı
Tarih: 11.02.2012 - 19:06
Kategori: Özel Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Fransa’da soykırım yasasının Anayasa Konseyi’ne götürülmesi kararını değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu  Fransa’da  soykırım yasasının Anayasa Konseyi’ne götürülmesi kararını değerlendirdi.

Bu konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi;  

“Fransa Parlamentosu üyelerinin yeterli sayıyı bularak Ermeni soykırım iddialarının inkârını suç sayan yasayı Anayasaya aykırılığı gerekçesiyle Fransa Anayasa Konseyine götürme kararı önemli bir gelişmedir.  Bu karar, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi, hukukun üstünlüğüne sahip çıkılması anlamına gelmekte ve sorumluluğu kendilerine ait olan bir yanlışın yine kendileri tarafından düzeltilmesi iradesinin varlığına işaret etmektedir.  Dolayısıyla, gelişme anlamlı ve olumludur.   Bu noktaya gelinmesinde CHP, ulusal bütünlük ve dayanışma anlayışı doğrultusunda, yazılı ve sözlü katkı ve girişimlerini yapmış olup, bunları gerektikçe sürdürecektir. 
      
Fransa’da hak ve hukuka sahip çıkanları CHP takdir etmektedir.  CHP, Fransa Anayasa Konseyinin hukukun üstünlüğüne ve evrensel değer ve haklara sahip çıkacağına, Fransa’ya yakışanın bu olacağına inanmaktadır.  Ancak AKP yetkililerinin sürecin önceki aşamalarında Fransa’ya karşı kullandıkları ağır dil ve suçlamalar yerine şimdi “şükran” ve övgülerde bulunmalarını da yadırgamaktayız.  Söylemlerde, tutarlı ve inandırıcı olmak gerekir.   
     
Öte yandan, bazı AKP yetkilileri, ihtiyaç olursa, Fransa’ya karşı uygulanacak ikinci etap yaptırımların hazır olduğunu, bu yaptırımların “kalıcı” olacağını, hatta etkilerinin “yüz yıl sonra bile” hissedileceğini belirtmektedirler.  AKP’nin bu yaklaşımı hem hatalı, hem hukuki temelden yoksundur.  Hatalıdır çünkü sanki Ermeni iddiaları konusu hep, en azından yüz yıl daha devam edecekmiş gibi çarpık bir mantığa dayanmaktadır.  Hukuki temelden yoksundur çünkü hiçbir iktidarın, üstelik halka ve muhalefete de danışmadan, etkileri yüz yıl sürebilecek bir karar alma yetkisi yoktur, olamaz.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları