loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li meclis üyeleri, Sultanbeyli Belediye Başkanlığı'na asfalt ihalesindeki yolsuzluk iddialarını sordu

CHP'li meclis üyeleri, Sultanbeyli Belediye Başkanlığı'na asfalt ihalesindeki yolsuzluk iddialarını sordu
Tarih: 03.09.2019 - 13:24
Kategori: Yerel

Sultanbeyli'de 3 CHP'li belediye meclis üyesi, belediye başkanlığına verdikleri soru önergesinde geçtiğimiz yıl yapılan asfalt ihalesini kazanan firmayla ilgili yolsuzluk iddiasını sordu.

Sultanbeyli Belediyesi'nin 4 Mayıs 2018'de gerçekleştirdiği asfalt ihalesini Platin İnşaat kazanmıştı. CHP'li meclis üyeleri Turan Döven, Adem Seyitoğlu ve Mehmet Emin Ensari, firmayla ilgili uslusüzlük iddialarının gündeme geldiğini belirterek, belediye meclis başkanlığına bir soru önergesi verdi. 

CHP'li meclis üyeleri, firmaya ve ihaleye ilişkin sorular yönelterek, ihale hakkında kendilerine bilgi verilmesini talep ettiler.
Yöneltilen sorular şöyle:

"1) İhale kapsamında Haziran 2018-Nisan 2019 arasında geçerli olmak üzere yaklaşık 11 ayda ilçemizde 115 bin ton asfalt serimi, 15 bin metreküp stabilize serimi ve 27 bin metreküp makine ile asfalt kazım işi ihale edilmiş midir?

2) İhale ile 11 ayda ilçemize 115 bin ton asfalt serimi, 15 bin metreküp stabilize serimi ve 27 bin metreküp asfalt kazım işi aldığı iddia edilen Platin İnşaat bu işi bitirmiş, hakediş almış mıdır?

3) Bu miktarda bir iş ihale edilmiş ise 115 bin ton asfalt ve 15 bin metreküp stabilize 11 ayda nereye, hangi mahallelerde, hangi sokaklara serilmiştir?

4) Bu ihalenin usulsuzlük ve yolsuzluk iddiası ile yargıya taşındığı doğru mudur?"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları