loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li meclis üyesi, Beyoğlu’nda yeşil alanın plan değişikliğiyle eğitim alanı yapılmasına depremi hatırlatarak tepki gösterdi

CHP’li meclis üyesi, Beyoğlu’nda yeşil alanın plan değişikliğiyle eğitim alanı yapılmasına depremi hatırlatarak tepki gösterdi
Tarih: 09.10.2019 - 11:25
Kategori: Gündem

İstanbul Beyoğlu’nda 2 bin metrekarelik yeşil alan, plan değişikliği ile eğitim alanına çevrilecek.

CHP’nin İBB Meclis Üyesi Süleyman Solmaz, Beyoğlu’nda Sütlüce'de yapılacak imar planı değişikliği ile yeşil alanın eğitim alanına alınarak yurt yapılmak istendiğini söyledi.

1/5000’lik imar planının 2018’in Ocak ayında İBB Meclisi’nden itirazlara rağmen oy çokluğuyla geçtiğini belirten Süleyman Solmaz, 1/1000’lik planın 11 Ekim Cuma günü Beyoğlu Belediye Meclisi’ne geleceğini kaydetti.

istanbulgercegi.com’a konuşan CHP’li Solmaz, şahsa ait söz konusu alanın yeşil alan olarak göründüğünü ancak yıllardır halı saha olarak kullanıldığını söyledi. Çevrede üniversite bulunduğunu belirten Solmaz, "Civardaki ev sahipleri evlerini öğrencilere kiralıyor. Arsa sahibi de bu alana yurt yapmak istiyor" şeklinde konuştu. 

Beyoğlu’nda 43 adet deprem toplanma alanı olduğunu vurgulayan Solmaz, bu alanların yüzde 60’ının sokak olarak göründüğüne dikkat çekerek İstanbul’u bekleyen deprem tehlikesini hatırlattı. Solmaz, “Böyle bir zamanda 2000 metrekare alanın yeşil alandan çıkarılarak imara açılması doğru değil” dedi.

Kaynak : Özlem Çoban / istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları