loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li meclis üyesi, köy yollarının asfaltlanması talebinin reddedilmesine tepki gösterdi

CHP'li meclis üyesi, köy yollarının asfaltlanması talebinin reddedilmesine tepki gösterdi
Tarih: 26.08.2019 - 17:56
Kategori: Yerel

CHP Ayancık İl Genel Meclis Üyesi Ozan Sarısoy, meclise sundukları önergeye ilişkin gelen yanıtı, “Kimse kimsenin aklıyla dalga geçmesin. Ayancık ve köyleri sahipsiz değildir.” diyerek sert dille eleştirdi.

CHP Ayancık İl Genel Meclis Üyesi Ozan Sarısoy, iki CHP’li meclis üyesi arkadaşıyla birlikte mecliste sundukları önerge ile Ayancık ilçesinin Baba, Davutlu ve Fındıklı köylerinin grup yollarında asfaltlanması talebinde bulundular. CHP’li il genel meclis üyelerine verilen cevapta ise taş ocağının çalışması bitene kadar bu yolların Sinop İl özel idaresi teknik raporuna göre uygun görülmediği ifade edildi.

Bu cevaba adeta isyan eden CHP’li Sarısoy, “Kimse kimsenin aklıyla dalga geçmesin. Ayancık ve köyleri sahipsiz değildir” diyerek sert tepki gösterdi.
Ozan Sarısoy’un yaptığı açıklama şöyle:
"Sinop İl Genel Meclis’ine vermiş olduğumuz 05.07.2019 tarih ve 332 sayılı, Ayancık ilçesi Baba köyü, Davutlu köyü ve Fındıklı köyü (zindan grup yolu) asfalt programına alınması ve bakım onarımının yapılması hakkındaki önergeye verilen cevapta mevcut bölgede taş ocağı olduğu (şu an çalışmıyor), malzeme çekilen ağır tonajlı araçların yolu bozacağı ve hatta Sinop Ayancık karayoluna malzeme çekildiği (şu an hiçbir çalışma yok), Helaldı-Ayancık ve Çatalzeytin-Helaldı yol yapımına malzeme çekildiği yazmaktadır. Nakliyat yapan, hafriyat çeken, beton döken ağır tonajlı araçlar Türkiye Cumhuriyeti'nin her yerinde ana yollardan geçmektedir. En azından Sinop -Ayancık'ta bir tali yol yoktur. Verilen cevapta taş ocağının çalışması bitene kadar yani Sinop-Ayancık yolu, Helaldı-Ayancık yolu, Çatalzeytin-Helaldı yolu bitene kadar Ayancık ilçesi Baba köyü, Davutlu köyü, Fındıklı köyü (zindan) grup yolu Sinop İl özel idaresi teknik raporuyla uygun görülmemiştir. 2002'den bu güne yapımı süren ve hala bitmeyen Ayancık Çangal sakız yolunun hız ve süresiyle ilerlerse takdir siz kamuoyunun. Kimse kimsenin aklıyla dalga geçmesin! Ayancık ve köyleri sahipsiz değildir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları