loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Mehmet Tüm’den 'Hayır'lı 8 Mart mesajı

CHP'li Mehmet Tüm’den  'Hayır'lı 8 Mart mesajı
Tarih: 07.03.2017 - 15:12
Kategori: Kadın

CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mehmet Tüm'ün yayımladı mesaj şöyle:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Türkiye'de ve dünyada sistematik ve ideolojik olarak kadın kimliğine yönelen saldırılar artarken adaletin sınıfta kalmasına HAYIR diyoruz.

Türkiye’nin , dünyada kadın erkek eşitsizliğinin en ağır yaşandığı ülkelerden biri olmasına HAYIR diyoruz.

Türkiye’nin kadın-erkek eşitliğinde Dünyada 142 ülke arasında 125. sırada. olmasına HAYIR diyoruz.

Her yıl yüzlerce kadının öldürüldüğü ve bu kadınlardan yaklaşık yüzde 20’sinin koruma kararlarına rağmen öldürüldüğü bir ülke yönetimine HAYIR diyoruz..

Kadın cinayetlerinin yaşanmasının en büyük nedeni AKP’nin kadın düşmanı politikaları ve AKP öncesinde de var olan cinsiyet ayrımcılığının sistemli devamlılığıdır. Biz bu ayrımcı sisteme HAYIR diyoruz.

AKP’nin çıkarmaya çalıştığı, kadınları tecavüzcü ile evlendirmeye zorlayan yasalara HAYIR diyoruz.

Erkek şiddeti sadece evde ve sokakta değil, işyerlerinde de yaygın bir sorundur.

İşyerinde kadınlara yönelik şiddet; fiziksel şiddet, mobbing ve/veya cinsel taciz şeklinde yaşanıyor. Erkek egemenliğini öne alan Hükümet politikalarına HAYIR diyoruz.

Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına, Şiddetten arındırılmış işyeri için sendikal örgütlenme mutlaka sağlanmalıdır.

Kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamı birlikte ve eşit koşullarda yeniden kurmalarını sağlayacak bir toplumsal dönüşümün hayata geçirilmelidir.

Kadın istihdamının artırılması ve kadın emeğinin görünür kılınması öncelikli olarak ele alınmalıdır.

Kadınların bedenine ve emeğine yapılan müdahalelerin engellenmesi, sosyal güvenliğin bütün kadınlar için sağlanması, ev içi emeğin sosyal güvenlik kapsamına alınması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için etkin tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların güçlendirilmesine yönelik politikalar geliştirmeli ve bir an önce yasallaştırmalıyız.

Kadınların şiddet yaşadığı, hak ve fırsatlardan eşit yararlanamadığı toplumlarda ne demokrasiden, ne özgürlükten ne de insanlıktan söz edilemez.

Kadına yönelik her türlü kötü muamele ve şiddet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçu işleyenleri insanlık tarihi asla affetmemiştir. Bundan sonrada etmeyecektir. “Kadın” olmanın emek kavramının kendisini açıklayacak en anlamlı kavram olduğunu bir kez daha hatırlatarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün Kutlar, tüm emekçi kadınlarımıza hayırlı yarınlar dilerim."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları