loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li muhaliflerden itiraz başvurusu

CHP'li muhaliflerden itiraz başvurusu
Tarih: 11.02.2012 - 18:23
Kategori: Özel Haberler

CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklama üzerine itiraz başvurularını yaptıklarını kaydetti...

CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı ile bazı kurultay delegeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 26 Şubat'ta yapılacak Olağanüstü Tüzük Kurultayı çağrısı için "kendi yetkimi kullandım" açıklamasının ardından, genel merkeze gelerek itiraz başvurusunda bulundu.

Olağanüstü tüzük kurultayı için imza kampanyasının yürütücülerinden CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, bugün buraya olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yapan 362 kişi adına geldiklerini ifade ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklama üzerine itiraz başvurularını yaptıklarını kaydetti.

Kendilerinin 18 Ocak'ta, 362 imza ile olağanüstü tüzük kurultayının toplanması için genel merkeze başvurduklarını belirten Yıldızlı, başvuruyu yaptıkları tarihten itibaren 45 günlük süre içinde çağrı yapan kurultay delegelerinin gündemi ile bu tüzük kurultayının toplanması gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun 26 Şubat'ta yapılacak kurultayın gündemine sadece seçim maddesi ekleyebileceğini iddia eden Yıldızlı, "Sayın Genel Başkanımız 'ben yetkimi kullandım, çağırdım' diyor, dolayısıyla 'kurultay gündemini ben belirlerim' diyor. Ancak Sayın Genel Başkanımız bu çağrısını imzalar genel merkeze teslim edilmeden önce yapmış olsaydı, hukuki bir sonuç doğurmazdı. Ancak imzaların verilmesinin ardından bu çağrıyı yaptığı için hukuken yanlışa düşüldü. Biz bunun için bugün, uyarı niteliğindeki başvuru dilekçemizi genel merkeze ilettik" diye konuştu.

Yıldızlı, "Kılıçdaroğlu'nun kurultay çağrısı yetkisini kullanmayınca, bu yetkiyi 362 imza toplayan kurultay delegeleri kullanmak istemiştir. İmzalar genel merkeze verildikten sonra artık Genel Başkanımıza düşen görev, o gündemle tüzük kurultayını yapmaktır" dedi. Yıldızlı aksi halde, hukuki yollara başvuracaklarını da söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları