loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Musa Çam'ı gözaltına almak istediler

CHP'li Musa Çam'ı gözaltına almak istediler
Tarih: 13.02.2015 - 16:33
Kategori: Gündem

Çam’ı bırakmak istemeyen polisi, bir başka polis uyardı. Bunun üzerine CHP’li Çam gözaltına alınmadı.

Birleşik Haziran Hareketi, bazı Alevi dernekleri ve Eğitim-Sen’in ’laik ve bilimsel eğitim’ için İzmir’de gerçekleştirdiği protestolar da CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın oğlu da gözaltına alındı. Ancak babasının milletvekili olduğunu söyleyince serbest bırakıldı. Bir başka noktada ise bir polis CHP’li Musa Çam’ı gözaltına almak istedi. Çam’ı bırakmak istemeyen polisi, bir başka polis uyardı. Bunun üzerine CHP’li Çam gözaltına alınmadı.

TOMA’LARLA SU SIKILDI

İzmir’de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı’na yürümek istedi. Polisin, dağılmaları yönünde sık sık uyarıda bulunduğu grup yürüyüşe geçince, TOMA’lardan su sıkıldı. Grubun dağılmamakta ısrar etmesi üzerine de çevik kuvvet polisleri, cop ve biber gazı kullanarak göstericileri dağıttı.

25 GÖZALTI

Kültürpark’a doğru kaçan göstericileri takip eden polis, burada da yakaladıklarına müdahale etti. Müdahale sırasında yaklaşık 25 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bazı göstericiler baygınlık geçirdi. Öğretmen olduğu öğrenilen bir kişi ise fenalaştı. Göstericilerin bir bölümü Kültürpark’ın çeşitli noktalarına kaçarken, tarım ve hayvancılık fuarının bulunduğu hole girdi. Ancak polis burada içeriye girmedi.

MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINMAK İSTENDİ

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın oğlu Erdal Çam da gözaltına alındı. Ancak babasının milletvekili olduğunu söyleyince serbest bırakıldı. Bir başka noktada ise bir polis CHP’li Musa Çam’ı gözaltına almak istedi. Çam’ı bırakmak istemeyen polisi, bir başka polis uyardı. Bunun üzerine CHP’li Çam gözaltına alınmadı. Fuar içinde zaman zaman gerginlik sürerken, polisin bölgede aldığı önlemler de devam ediyor.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları