loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öğüt'ten Silivri ziyareti

CHP'li Öğüt'ten Silivri ziyareti
Tarih: 25.07.2012 - 14:50
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Basın Bayramı'nda Silivri Cezaevi'ne ziyarete gitti...

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı dolayısıyla Silivri Cezaevi'ne giderek tutuklu gazetecileri ziyaret etti. Mustafa Balbay, Barış Terkoğlu, Soner Yalçın ve Barış Pehlivan ile görüşen Öğüt, bu anlamlı günlerinde kendilerine destek olmaya geldiğini söyledi. Dünyada 200 civarında gazetecinin tutuklu bulunduğunu bunlardan 100'e yakının da Türkiye de olduğunu söyleyen Öğüt, bunun en başta bir demokrasi ayıbı olduğunu basın bayramının, bu sene de baskı ve sansürün gölgesinde kutlandığını ifade etti.

Tutuklu gazeteci sayısı bakımından dünya birincisi haline gelen Türkiye'de Basın Bayramı'nın coşkusunun olmadığını belirten CHP'li Öğüt, "günümüz ne yazık ki bayram değil, mücadele günüdür" dedi.

"Tutuklu gazetecilerin moralleri iyi''

Silivri'deki izlenimlerine göre Balbay ve diğer gazetecilerin morallerinin yerinde olduğunu ifade eden Öğüt, 3 Türk üniversitesi ve ABD'li bilişim şirketi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda Oda Tv davasına konu olan dijital verilerin virüs yoluyla bilgisayarlara yüklendiğinin tespit edildiğini hatırlattı. CHP'li Öğüt, tutuklu gazetecilerin aynı yönde görüş bildirmesi beklenen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de yaptığı açıklama doğrultusunda TÜBİTAK raporunu bu hafta beklediğini söyledi.

"Kalemlerin mühürlü değil, hür olduğu bir bayram dileğiyle"

Öğüt ayrıca, Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti.

" Günümüzde her ne kadar 24 Temmuz 1908 öncesini hatırlatan dönemler yaşatılsa da, haber peşindeyken coplanan, gözaltına alınan, mürekkeplerinden doğru kelimeler aktığı için öldürülen ve tutuklanan ve tüm bu baskılara rağmen ilkelerinden ödün vermeden, fedakarca çalışan tüm basın mensuplarının Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım. Kalemlerin mühürlü değil, hür olduğu bir bayram dileğiyle " 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları