loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Önder gündemi değerlendirdi

CHP'li Önder gündemi değerlendirdi
Tarih: 30.01.2016 - 10:13
Kategori: Siyaset

CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder yaptığı basın açıklaması ile gündem değerlendirmesinde bulundu.

CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder yaptığı basın açıklaması ile gündem değerlendirmesinde bulundu.

Nejat Önder'in açıklaması şöyle: 

''Uluslar arası Şeffaflık Örgütü tarafından hazırlanan, ‘’Yolsuzluk Algısı Endeksi’’ nin 2015 Yılı sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Sonuçlar ülkemiz açısından maalesef iç açıcı değil. 168 Ülkenin değerlendirmeye alındığı araştırmada Türkiye 64. sıradan 66. sıraya geriledi. Bu verilerde Danimarka, Finlandiya, İsveç gibi demokrasiyi içselleştirmiş, hukukun üstünlüğünü benimsemiş ülkeler üst sıralarda yer alıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak her fırsatta demokrasi ve hukukun üstünlüğü vurgusu yapmamızın sebebi budur.
Şiddet ortamının hüküm sürdüğü, mezhep çatışmalarının, insanların ecelleriyle değil bombalarla öldüğü bir ülkede ekonomik istikrardan bahsetmek mümkün müdür?

Ekonominin gelişmesi ve büyümesi demokrasinin gelişmişliğiyle birbirine doğrudan bağlıdır.
Yolsuzluk Algısı Endeksi sonuçlarını incelediğimizde Türkiye’nin gittikçe Avrupa’dan uzaklaştığını görüyoruz.
Bu doğrultuda kamu kurumlarımız ve yetkilileri şeffaflık, denetlenebilirlik ve hesap verilebilirlik politikalarını tekrar gözden geçirmelidir.

AKP’nin önemli isimlerinden eski Milli Eğitim Bakanı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’ten çözüm süreci konusunda önemli itiraflar geldi.
Sayın Çelik diyor ki; "PKK, silahları bırakıp ülkeyi terk etmek yerine, kentlere yerleşti. Çözüm sürecine zarar gelmesin diye de, iyi niyetli olarak valiler, kaymakamlar, polisler, askerler de elleri kolları bağlı beklediler" ,"Gelinen nokta, siyasetin inisiyatifi silaha terk etmesidir."

Sayın Çelik’in söyledikleri daha gerçekleşmeden; olacaklar konusunda hükümeti defalarca uyaran Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
Siyasal hırslarını toplumun menfaatlerinin önüne koyan iktidar söylediklerimizi kulak ardı etti.
AKP iktidarı döneminde büyük hasar gören toplumsal barışın inşasına siyasi parti ayrımı yapmadan biran önce başlamak zorundayız.
Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeye hazırdır.

Geçtiğimiz gün şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimiz bu acıları yaşamayı hak etmiyor.''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları