loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Oran: Cari açık toprak satarak kapanmaz

CHP'li Oran: Cari açık toprak satarak kapanmaz
Tarih: 11.02.2012 - 19:01
Kategori: Siyaset

"Cari açık toprak satarak kapanmaz"

Yazılı bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın cari açık ve yabancılara toprak satılmasıyla ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Oran, şöyle dedi:

"Evimizi su basmış, Sayın Bakan halıyı satmayı öneriyor. Türkiye’nin cari açık sorununun nedeni yabancılara toprak satışının yapılamaması değil ki toprak satarak sorun çözülsün.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul satışı yaparak ülkeye yılda 5 milyar dolar gireceğini söylüyor. Sayın Bakan’ın hesabı kuvvetli değil! Türkiye’nin cari açığı 2011 yılının ilk yedi aylık döneminde 2010 yılının aynı dönemine göre 26 milyar 871 milyon dolar artarak 50 milyar 662 milyon dolar olmuş. Bu dönemde dış ticaret açığı 28 milyar 119 milyon dolardan 54 milyar 460 milyon dolara çıkmış, Bakan bey diyor ki, ‘50 lira bütçe açığın varsa 5 lira ile kapatırsın.’ Aritmetik üstüne tekrar çalışmak lazım. Sayın Bakan, kabinedeki arkadaşları ile ‘Türkiye neden bu kadar dış ticaret açığı veriyor’ üstüne biraz daha beyin jimnastiği yapmalı."


Türkiye’nin toprak satışına dayalı bir ekonomi ile kalkınamayacağına dikkat çeken Oran, "Elindeki varlıkları elden çıkartarak kaynak aktarımı ile Türkiye sorunlarını çözemez" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları