loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Orhan Sümer 23 Nisan mesajında; 'Bugün verilen mücadele gelecek nesillerimizin daha iyi bir Türkiye ve Dünya da yaşaması içindir'

CHP'li Orhan Sümer 23 Nisan mesajında; 'Bugün verilen mücadele gelecek nesillerimizin daha iyi bir Türkiye ve Dünya da yaşaması içindir'
Tarih: 23.04.2021 - 08:35
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer TBMM'nin kuruluşunun 101. yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı yayımladı.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında;

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920, yüce milletimizin istiklali ve milli egemenliği için bir dönüm noktasıdır.

Bağımsızlık mücadelemizin devam ettiği en en zor zamanda kurulan ve 101 inci yaşını kutlamanın haklı gurunu yaşadığımız Gazi Meclisimiz milli birliğimiz ve beraberliğimizin en somut göstergesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak çocuklara hediye etmesi, şanlı tarihe sahip milletimizin tüm Dünya ve uluslara egemenliğin ve çocuklarımızın önemini bir kez daha hatırlattığı önemli dönüm noktalarımızdan bir tanesidir.

Ülkelerin en değerli varlıkları, geleceğimizin güvencesi ve umudumuz çocuklarımızdır. Bugün verilen mücadele gelecek nesillerimizin daha iyi bir Türkiye ve Dünya da yaşaması içindir.

Çocuklarımızın demokratik hayatı benimsemiş, hukuka saygılı, yeniliklere açık, özgür düşünceye sahip, dürüst, çalışkan, ilim ve irfan ışığında yetişmesi ve Bayrağımızı en üst seviyede dalgalandırmalarını sağlamak için tarihimizden ders çıkarmalı, geleceğe yön vermeliyiz.

Bu anlamlı ve önemli günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum." dedi.

Kaynak : istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları