loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Orhan Sümer; ekonomi sorun olmaktan çıktı, yaşam savaşına döndü

CHP'li Orhan Sümer; ekonomi sorun olmaktan çıktı, yaşam savaşına döndü
Tarih: 06.06.2022 - 22:10
Kategori: Siyaset

CHP'li Orhan Sümer, Ekonomik yıkımın tüm şehirleri etkilemesinin ardından, şehirlerin ekonomisinin giderek fakirleşmesinin nedenlerinin araştırılması ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Araştırma Önergesi verdi.

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Ekonomik yıkımın tüm şehirleri etkilemesinin ardından, şehirlerin ekonomisinin giderek fakirleşmesinin nedenlerinin araştırılması ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Araştırma Önergesi verdi.

İL İL SOKAK SOKAK YOKSULLAŞIYORUZ

Orhan Sümer, “Yılbaşından önce yapılan maaş zammı üç ayda eridi. Türk-İş'in, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nı esas alacak olursak, Türkiye’de 80 Milyon yoksullukla savaşıyor diyebiliriz. Bu yanlış politikalardan artık geri dönüş çok daha zor olacak. Çünkü sorunun kaynağı direk siyasi iktidardır. CHP örgütleri olarak her ile gidiyor, tüm vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Gördüğümüz çok net bir tablo var. İl İl sokak sokak fakirleşiyoruz.” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE YAŞAM 3 KAT DAHA PAHALI

Orhan Sümer, “Büyükşehirler önceden insanlara cazip gelirdi. İş imkanı için,eğitim için genelde büyükşehirler tercih edilirdi. Köyden kente göçün doğru şekilde oluşturulması için politikalar üretilirdi. Saray iktidarı bu durumun tam tersine neden oldu. Artık millet büyükşehirlerden köyüne dönmeye başladı. Kırsaldaki işsizlik ve sorunlarda üst üste gelince çok büyük sorunlara gebe bir Türkiye tablosu oluşacaktır. Bugün özellikle Büyükşehirlerde ev kiraları asgari ücret tutarıyla aynı duruma geldi. Bu şartlar altında insanlar nasıl yaşayacaklar? Ekonomiyi bilgisizlikle, ülkeyi cehaletle yerle bir ettiler.” dedi.

EKONOMİ SORUN OLMAKTAN ÇIKTI YAŞAM SAVAŞINA DÖNDÜ

Orhan Sümer, “Tüik’in açıkladığı rakamlar bile inanılmaz yüksekken, vatandaş aslında ne yaşadığını çok iyi biliyor. Çarşıda pazarda ne harcadığını eline kaç para geçtiğini herkesten iyi biliyor. Saray iktidarının yanlış ekonomi politikaları artık sorun olmaktan ötedir. Bu ekonomi sistemi özellikle ücretli çalışanlar ve dar gelirliler için yaşam mücadelesidir.“ dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları