loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Oyan, yargılanan belediye başkanlarını sordu

CHP'li Oyan, yargılanan belediye başkanlarını sordu
Tarih: 12.02.2012 - 15:59
Kategori: Siyaset

Oğuz Oyan, İdris Naim Şahin'e, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden bu yana görevini kötüye kullanmak suçundan yargılanan belediye başkanı, bürokrat ve personel sayısını sordu.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 29 Mart 2009 yerel yönetimler seçiminden bugüne kadar, özellikle muhalefet belediyelerine yönelik olarak yapılan denetim ve baskınların oldukça yoğunlaştığını ifade eden Oyan, şöyle dedi: "Bakanlığınız denetim elemanları tarafından yapılan denetimlerde ihalede yolsuzluk yapılarak kamunun zarara uğratıldığı kanaatine veya diğer nedenlere binaen düzenlenen denetim raporları doğrultusunda belediye başkanı, belediye meclis üyesi, bürokratı ve personeli hakkında suç duyurusunda bulunulmakta ve yargı harekete geçirilmektedir." 
 
Soruşturmaya tabi tutulan belediyeleri sordu 

Soruşturmaya ve ön incelemeye tâbi tutulan belediyeleri ve siyasi partilere göre dağılımını merak eden Oyan, şu sorulara yanıt aradı: "2009 yılından bu yana özel denetime tâbi tutulan belediyeler ve partilere göre dağılımı nedir? 2009 tarihinden bugüne kadar görevini kötüye kullanmak suçundan yargılanan belediye başkanı, bürokrat ve personel sayısı kaçtır? 2009 tarihinden bugüne kadar görevini kötüye kullanmak suçundan ceza alan belediye başkanı, bürokrat ve personel sayısı kaçtır? Yargılanması devam eden belediye başkanları iller bazında kimlerdir ve partilere göre dağılımı nedir? 2009 yılından bu yana bir yıl içerisinde birden fazla ön incelemeye tabi tutulan belediyeler ve partilere göre dağılımı nedir?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları