loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel'den MHP'ye 17/25 Aralık'taki 4 bakan için çağrı: 'Atın imzaları 301'e tamamlaması bizden'

CHP'li Özel'den MHP'ye 17/25 Aralık'taki 4 bakan için çağrı: 'Atın imzaları 301'e tamamlaması bizden'
Tarih: 17.12.2018 - 17:49
Kategori: Gündem

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 17/25 Aralık sürecinde yargılanamayan 4 eski bakan hakkında Anayasa’nın 106’ncı maddesi gereği 301 milletvekilinin imzasıyla yeniden soruşturma komisyonu kurulabileceğine dikkati çekerek, MHP grubuna, “ Atın imzaları, 301'e tamamlaması bizden” çağrısında bulundu....

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, “Bu Mecliste, 17-25 sürecinde delillerin toplanmasının usulsüzlüğünü hep söyledik ancak şu gerçeğin altını çizelim: Bir delilin usulsüz yoldan toplanması, o delili gerçek dışı kalmaz, sadece o delilin sonucunda yargılama ve hüküm yapılmasına engel olur. Kasa kasa paralar çıktığında ‘FETÖ'cüler koydu’ deyip, sonra parayı faiziyle geri talep edenlerin, ortaya çıkan paraları geri alanların yolsuzluk yapmadığı, rüşvet yemediği anlamına gelmez; o rüşvetler alındı, o yolsuzluklar yapıldı. O zamanlar sizin yol ortağınız, günü gelirse, şantaja ihtiyaç olursa diye o delilleri topladı. 17-25'te pisliğiniz ortaya döküldü. Delilin usulsüz toplanması o delilin pisliğini, o delilin ortaya çıkardığı kokuşmuşluğu ve sizin o süreçteki 4 bakanı hem de o dönemdeki Başbakanınız Davutoğlu'nun, ‘Hırsızlık yapan kardeşim olsa kolunu koparırım’ demişken bir süre sonra kafasının koparıldığı gerçeğini de ortadan kaldırmaz” dedi. Özel, şunları kaydetti:

MHP RESMİ HESAPLARINDAN HATIRLATIYOR

“Sayın Bülbül yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi arasında 7 Haziran-1 Kasım arasında yapılan koalisyon görüşmelerini sanki Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu 17-25 Aralık sürecini affa uğrattığı, hoş gördüğü bir süreçmiş gibi nitelendirdi. 14 maddede CHP'nin koalisyon ilkelerinde ilk madde hukukun üstünlüğüyle başlayıp son madde yolsuzluklarla mücadele diye geçiyordu. CHP ile AKP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması da o gün bütün köşe yazarlarının da yazdığı gibi en çok dış politika, millî eğitim ve yolsuzlukla mücadele konusundaki derin görüş ayrılıkları olarak söylenmişti. Şimdi, biraz önce diyor ki: ‘Biz durduğumuz yerde duruyoruz.’ MHP'nin durduğu yeri gösterelim bu meselede: Resmî hesaplarından ‘17-25 Aralık Yolsuzluğa Hayır, Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ ve yine MHP'nin resmî hesaplarında 17-25 Aralık’ı hatırlatıyorlar.

HODRİ MEYDAN

Hem Sayın Bülbül hem de Sayın Bahçeli 19 Haziran 2018 Star TV'de ‘Geçmişte bu konuda ne dediysek arkasındayız’ diyor. Ama net bir soru soruyoruz Sayın Bülbül samimiysek, siz diyorsunuz ki: ‘Zarrab gelsin, yargılansın’ dedik, bu da bütün sürecin ortaya çıkmasıdır.’ Zarrab'ı yargılamak şu an elimizde değil çünkü Zarrab başka bir ülkenin elinde ama bu Parlamentonun elinde bir şey var. Nedir o bir şey? Geçmişteki bu 4 bakan hakkında önce açılan, daha sonra oylama erteletilerek reddedilen o sürece Anayasa'nın 106'ncı maddesi diyor ki: ‘301 milletvekili eliyle bu kişiler hakkında yeniden soruşturma komisyonu kurulabilir’ Ve bu 4 bakanın yani hiç polemik falan değil, bu 4 bakanın yeniden hem yeni delillerle Zarrab dosyasında ortaya çıkan hem de bu yeni Parlamento dağılımıyla yani 290 AKP’linin hayır dediğini bile kabul etsek soruşturma komisyonunu kurdurabilecek sayı elimizdeyken. Gelin, 4 bakanı Yüce Divan’a sevk etmeyle ilgili önergeyi 301 imzayla verelim, yeni delil durumu araştırılsın, hırsızlığa bulaştılarsa cezalarını çeksinler, bulaşmadılarsa aklansınlar. Zaten eğer böyle bir şüphe olmasa o günden beri bu 4 bakan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, Meclis’te, bakanlıkta, yönetimde neden görev alamıyorlar? Bu kişilerin lekelenmeme hakkı varsa buna da AKP’nin saygı duyması lazım. Biz ne dediğimizi biliyoruz. MHP'ye de ‘hodri meydan’ diyoruz. Hadi bakalım hırsızları gizlemek, hırsızları sakınmak için de EYT'de olduğu gibi ‘Sol tarafımız flu oluyor, bu tarafımızla davranamayız, biz kendi önerimizi yaparız’ mı diyeceksiniz? Hodri meydan. Atın imzaları, 301'e tamamlaması bizden.”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları