loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özer'den hükümete çağrı: Seracılar için de tanzim satış mağazası kurun

CHP'li Özer'den hükümete çağrı: Seracılar için de tanzim satış mağazası kurun
Tarih: 13.02.2019 - 15:10
Kategori: Gündem

CHP Milletvekili Aydın Özer, hükümete seracılar için de tanzim satış kurulması çağrısında bulundu. Özer, “Naylonu fideyi ucuza verin, domatesi ucuza mal edelim, tüketici de ucuza yesin” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kumluca Toptancı Hali’nde üretici, komisyoncu ve tüccarlardan oluşan kalabalık bir grupla basın açıklaması yaptı.

Hükümete Kumluca’da bir tanzim satış mağazası kurması çağrısında bulunan Özer, “Tanzim satış mağazalarında ucuza sebze satıyorsanız, o zaman Kumluca’da da bir tanzim satış mağazası açın. Naylonu 20 lira yerine 10 liraya satın, gübreyi 350 lira yerine 100 liraya satın, domatesteki maliyet 2 liraysa 1 lira olsun” diye konuştu. 

"80 MİLYONDA 70 MİLYON TÜKETİCİYE OYNUYORLAR"

CHP’li Özer, devletin üreticiye vermesi gereken destek ve teşvikle daha çok üretim yapılacağını, tüketicinin de ucuza ürün alacağına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Yoksa bu türden göstermelik bir uygulamayla bu iş yürümez. Tarım niye bu hale geldi bakmak lazım. Tabii şöyle düşünüyorlar; 80 milyonluk ülkede 10 milyon üretici varsa 70 milyon da tüketici var diyorlar, 70 milyona oynuyorlar. Ama şunu unutuyorlar üretici üretmezse o 70 milyon aç kalır, toparlayamazlar sonra.”

TARIMIN PAYDAŞLARI DERT YANDI

Üretici: Biz fideleri 4 liraya alıyoruz. Bu fideden kaç kilo domates satıp da kurtaracağız kendimizi. Bizi bitirmeye çalışıyorlar, biz bitersek sonrası çok kötü olur. Buradan 4 liraya alıp İstanbul-Ankara halkına nasıl 3 liraya satıyorlar, kalan fiyatı nereden tamamlıyorlar? Ben hakkımı arıyorum, başka bir şey istemiyorum.

Pazarcı: Biz hallerden aldığımız malları nakliye parası, belediyeye verdiğimiz işgaliye ücreti, işçilere verdiğimiz maaş ve sigortaları nasıl çıkacak? Biz de isteriz üç kilo 10 lira diye bağırmayı.

Komisyoncu: Çiftçiliği bilmeyen komisyonculuk yapamaz. Komisyoncu çiftçinin sigortası, garantörüdür. Ama önce bizim sağ kulağımıza ezan okusunlar, ismimizi değiştirsinler, biz üretici temsilcisiyiz, böyle anılmak istiyoruz.

Tüccar: İstanbul ve Ankara’ya giden sivri biberin üretici hallerindeki fiyatı 7,70 lira, 1 lira nakliyesi var, orada 8,70 olmalıyken 6 liraya satıyor tanzimde. Bunun zararını bizim vergimizden mi ödeyecekler?

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları