loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özkoç: Erdoğan yalan söylüyor

CHP'li Özkoç: Erdoğan yalan söylüyor
Tarih: 12.08.2021 - 18:00
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç TBMM’de basın toplantısı yaptı.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç TBMM’de basın toplantısı yaptı. CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağımızı satın alacağız” sözlerini dile getiren Özkoç, “’Kendimize ait’ deyince, insanlar telaşlanmışlardır, "13 tanesinin üstünde kendine bir daha mı uçak alacak?" diye. Ondan bahsetmiyor Recep Tayyip Erdoğan. Kendisinin 13 tane uçağı var ama Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç yangın uçağı yok, ondan bahsediyor Recep Tayyip Erdoğan. Yani 20 yıl aradan sonra Türkiye Cumhuriyeti'ne yangın uçağı alacakmış. Hektarlarca ormanlarımız yandı. 20 yılda kendisi bunu hiç akıl edemedi, canlılarımız yok oldu, şehitler verdik. Şimdi orman yangınlarının söndürülmesi için önümüzdeki yıl planına bir uçak almayı koymuş. Kendisini tebrik ediyoruz. Devlet işte tam böyle bir akılla yönetilir. Öngörü sahibi olmak tam da işte budur” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Ormanlarımızdaki yangınlara en kısa sürede müdahale ettik" sözlerini hatırlatan Özkoç, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Yalan söylüyor arkadaşlar. Ben Marmaris'teydim. Bodrum'daki, Milas'taki orman yangınlarına ilk 3 günde havadan destek hemen hemen hiç yok ve yetersizdi. Daha önceden böyle bir tedbir alınmamıştı. Yangın uçağı yoktu oralarda. Önceden elde edilmiş bir istihbarat da yoktu. Ordumuzun gücü ve birikiminden de faydalanılmadı. Tam bir beceriksizlik ve aciziyeti vardı. Yalan vardı, gerçekleri kapamaya yönelik gayret vardı, kibir vardı. Bunların hepsi vardı ama yangın uçakları yoktu. "İHA'lar sayesinde" demiş Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı, "ilk müdahaleyi 12 dakikaya indirdik" demiş. Yalan söylüyor. Madem İHA'lar sayesinde gerçekten yangınların yerini tespit edebiliyorsunuz, neden İHA'ları ve dronları kullanıp da yangını ilk dakikalarda tespit edip, oralarda gezdirip, yangınları ilk dakikalarda tespit edip, derhal Türk Hava Kurumunun bakımını yaptırttığınız uçaklarla oralara müdahale etme becerisini gösteremediniz? Çünkü böyle bir şeyi yapmayı aklınızdan bile geçirmediniz” dedi.

Orman yangınları sonucu ortaya çıkan bu zararın sorumlusunun AKP olduğunu belirten Özkoç, şunları kaydetti:
“Kendisi pürüpak, bu devletin sorumlusu, bu iktidarın başındaki kendisi değil. Ama bakın kendi atadığı kayyum onunla ilgili şöyle diyor. Cenap Aşçı diyor ki: "Bu uçaklar 2018 yılına kadar yangınlarda kullanıldı" diyor. Senin kayyumun söylüyor. Daha sonra senin kayyum başkanının diyor ki: "Orman Bakanlığı 2019 yılına kadar da bu uçaklardan faydalandı. Fakat daha sonra devre dişi çıkartıldık" diyor. Kim devre dışı çıkarttı sevgili arkadaşlar? Orman Genel Müdürlüğü... Orman Genel Müdürlüğü neden ve nasıl devre dışı bıraktı Türk Hava Kurumu uçaklarını? Şöyle: Türk Hava Kurumu uçaklarının kapasitesi 4,9 ton. Şimdi ihale açacak; birilerini ihale dışında bırakmak istiyorsa Orman Genel Müdürlüğü, ne yapması gerekiyor? İhalenin şartnamesine "5 ton su alabilen uçaklar" diye yazması gerekiyor. Böylece minik bir farkla Türk Hava Kurumu devre dışı bırakılıyor. Sizin aklınızı seveyim. Bu ülkeye yaptıklarınız ve bu ülkeye çektirdiğiniz çilelerden dolayı sizlere yazıklar olsun. Ne yaptınız arkasından? Gittiniz Rusya'dan uçak kiraladınız. Rusya'dan kiraladığınız uçağın sadece çok az bir miktarıyla, evet çok az bir miktarıyla Türk Hava Kurumu'nun uçaklarını tamir edebilirdiniz ve tamir ettiğiniz uçaklarla Türk Hava Kurumu'nun en az 6 tane uçağı oldurdu ve bu yangınlara müdahale edilmiş olurdu. Ama siz bunu yapmadınız. Neden yapmadınız? Rusya'ya faydalanmak için yapmadınız. Peki, Rusya'dan S-400'leri alsanız, yangın uçaklarını milyonlarca dolara kiralayıp da alsanız dahi Rusya size dostluk mu yapacak? Hayır, size güvenmiyor, itibarınız yok. Sizinle dalga geçiyor Rusya, neden mi? Söyleyeyim çok açık: Devletler dış politikada kendi ülkelerinin çıkarlarına uygun hareket ederler ama sen bunu bilmiyorsun Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü sen kendi ülkesinin çıkarlarını değil, başka ülkelerin çıkarlarına hizmet etmek için aklını, zamanını harcıyorsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kemal Kılıçdaroğlu dış politikadan ne anlar?" sözlerini hatırlatan Özkoç şöyle konuştu:
“Ben önce Tayyip Erdoğan dış politikadan ne anlar size söyleyeyim: Amerikan başkanıyla oturdu, birlikte anlaşma yaptılar. Arap Baharı diye bir istila başlattılar. Bu savaşın Amerikan emperyalizmiyle birlikte olan eş başkanının adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yani sen Müslümanlardan yana olmadın Recep Tayyip Erdoğan. Sen komşularından yana olmadın, sen kimden yana oldun? Amerika'dan yana oldun, Amerikan emperyalizminden yana oldun. İşte senin dış politikan budur. O savaşta 3 milyon 750 bin Müslüman şehit edildi, katledildi. Sen ne yaptın? Amerikan askerlerini tebrik ettin. İşte senin dış politika tam da budur. Sen bütün komşularınla dış politikada "sıfır sorunla yola çıkacağız" dedin. Ne yaptın? Bütün komşularınla düşman hale geldin. Suriye sınırının güvenliği ile ilgili askerlerini Suriye'ye Türkiye Cumhuriyeti'mizin askerlerini Suriye'ye gönderdin. Askerlerimiz çember içerisinde kaldı. Şehitler verdik, sorumlusu ile ilgili ne yaptın Recep Tayyip Erdoğan? 33 askerimizin sorumlularıyla ilgili ne yaptın? Sesini dahi çıkartamadın. Ne yaptın biliyor musun? Onların ayaklarına gittin, önünü ilikledin, seni kapılarında dakikalarca beklettiler. İşte senin dış politikadan anladığı budur. Ege adaları Lozan Antlaşması'yla silahsız hale getirildiydi. Ege adalarını, Yunan adalarına çevirttirdin. Yunan generalleri adalara çıktılar, oradan Türkiye'ye meydan okudular. Peki, Türkiye Cumhuriyeti lideri olarak sen ne yaptın Cumhurbaşkanı? Hiç sesini çıkarmadın. İş senin dış politika anlayışın budur. Sen dış politikadan anlarsın ya Recep Tayyip Erdoğan, ben sana bir şey daha söyleyeyim: Senin birlikte hareket ettiğin dostun Trump var ya, dış politikayla ilgili sana "aptal olma" dedi. Sen o aptal olma diye yazdığı mektubu cebine koydun, onun yanına gittin, sesini çıkartmadan onun talimatlarını dinledin. İşte senin dış politikadan anladığın tam da budur Recep Tayyip Erdoğan. ABD tarihinde hiçbir ABD Başkanı, hiçbir ABD Başkanı Ermeni soykırımı ile ilgili "Ermeni soykırımıdır" demedi ama Biden seni aradı. Seni aradıktan sonra 3-4 dakika yaptığı konuşmada, "ben soykırım diyeceğim, sesini çıkartma" dedi. Sen Biden soykırım dedikten sonra yanına gidip, "çok şükür bana bu soruyu sormadılar" dedin ve böylece tarihe kara bir leke olarak geçtin. İşte senin anladığın budur Recep Tayyip Erdoğan."

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) toplantısında FOX TV, KRT, Tele 1, HaberTürk, Halk TV ve TR 35 kanallarına ceza verilmesinin hukuksuz olduğunu belirten Özkoç, “Sen orman yangınları çıktığı zaman orman yangınlarını anlatan, orman yangınları düzgün bir haber olarak sunan ama gerçek haberler olarak sunan, senin RTÜK kanalıyla yandaş olmayan televizyonlarına ve haber kanallarına ceza yağdırdın. Şimdi bu RTÜK Recep Tayyip üst kurulu haline dönüştü. Sen orada sadece kendi söylediklerini emrederek, basın kuruluşlarına sansür uygulamaya çalışıyorsun. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sansür anayasamızda yasaktır. Ama sen Anayasa'yı tanımazsın ya, işine gelince Anayasa dersin, gelmeyince demezsin. İşte burada da tam bunu yapıyorsun. RTÜK'ü kendi emir erlerinin gibi kullanıp ceza yağdırıyorsun. Neden? Çünkü senin beceriksizliğini, senin acizliğini, iktidarının acizliğini yayınladıkları için” dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un görevini yapmadığını vurgulayan Özkoç, “Sen Fahrettin Altun'u bu konuda iletişimin başına getirdin. İletişimin başına gelen Fahrettin Altun, iletişimi sosyal kirlilikten kurtarmak, bilgi kirliliğinden kurtarmak, Türkiye'deki iletişimin düzgün çalışmasını sağlamak, düzgün bir anlayışla iletişimin hem sosyal medyada, hem de diğer kanallarında, Türkiye'deki gerçekleri bilgi kirliliğinden arındırarak kamuoyu ile buluşturmak üzere görev yapması gerekirken, senin Fahrettin Altun'un senin emir erliğini yapıp, halkın gerçeklerini değil, senin söylediğin gerçekleri Türkiye Cumhuriyeti'ne dayatmaya çalışıyor. Bunu da iletişim kanallarıyla yapmaya çalışıyor ama burada da o kadar beceriksiz ki, onu da eline yüzüne bulaştırıyor” dedi.
Engin Özkoç kamuda toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi: “Kamu işçileriyle ilgili imza atıldı, memurlarla ilgili imza atılacak. Kamu işçilerine ilk 6 ay içerisinde yüzde 12, ikinci 6 ay içerisinde yüzde 5 enflasyon farkı zammı yapıldı. Enflasyon zammı gerçekleri yüzde 30'larda ama TÜİK'in enflasyon oranı yüzde 18,9. Bir tek şey yap Recep Tayyip Erdoğan, tek bir şey yap: Önüne aldığın maaşı koy. Kendin devlet imkânlarından nasıl yararlanıyorsun, al önüne koy. Saraylarını, imkânlarını, maaşlarını; o bizim bilmediğimiz ama Amerika Birleşik Devletlerinin bildiği servetleri, hepsini önüne koy. Bunların hepsi sana itibar sağlıyor derken, milletin gözünün içine baka baka senin millete reva gördüğün, o verdiğin zammı da önüne koy. Senin vicdanın hiç sızlamıyorsa, yüreğinde en ufak bir kıpırtı yoksa artık Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmana da gerek yoktur. Bu yoksulluğa mahkûm ettiğin, açlığa mahkum ettiğin işçi, emekli esnafını; bu Türkiye Cumhuriyeti'nin insanlarını yönetmeyi derhal bırak, derhal erken seçime git” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları