loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öztrak: Levon Termendzhyan'ın adı, ABD mahkemesinin iddianamesinde nasıl Lev Aslan Dermen olabiliyor?

CHP'li Öztrak: Levon Termendzhyan'ın adı, ABD mahkemesinin iddianamesinde nasıl Lev Aslan Dermen olabiliyor?
Tarih: 23.06.2021 - 16:09
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD'de yürütülen 'kara para aklama' davasında adı geçen Levon Termendzhyan ismi "ABD mahkemesinin iddianamesinde nasıl Lev Aslan Dermen olabiliyor?" diye sordu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak sosyal medya hesabından Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD'de yürütülen 'kara para aklama' davasıyla ilgili iddianamede  Levon Termendzhyan ismine dikkat çekti.  Öztrak nüfus işlerine göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığını belirttiği  Levon Termendzhyan'ın adının ABD mahkemesinin iddianamesinde nasıl Lev Aslan Dermen olabiliyor? Şu işin aslını tam bir açıklayın" paylaşımında bulundu. 

Nüfus İşlerine göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Levon Termendzhyan'ın adı, ABD Mahkemesinin iddianamesinde nasıl nam-ı diğer Lev Aslan Dermen olabiliyor?
Şu işin aslını tam bir açıklayın. pic.twitter.com/LxXGt5ap3U

— Faik Öztrak (@faikoztrak) June 23, 2021
 

Ne olmuştu?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün, 'Levon Termendzhyan'a vatandaşlık verilmesi konusuna ilişkin yaptığı duyuruda, Termendzhyan'a Türk vatandaşlığı verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti. Genel müdürlükten yapılan açıklamada "Yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın ve sosyal medya mecralarında yer alan Lev Aslan Dermen'e (Levon Termendzhyan) Türk vatandaşlığı verildiği iddiaları gerçeği yansıtmamakla birlikte; manipülasyonlara yol açmamak amacıyla iddialara konu olan Lev Aslan Dermen ve Levon Termendzhyan ad ve/veya soyad bilgileri ile benzerlik ve harf içermesi ile yapılan sorgu sonucunda, nüfus küütüklerinde herhangi bir kayıt tespit edilememiş olup ayrıca devam eden vatandaşlık başvurusunun da bulunmadığı anlaşılmıştır"  ifadesi yer almıştı. 

 

 
 

 

 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları