loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öztrak'tan hükümete karne

CHP'li Öztrak'tan hükümete karne
Tarih: 12.02.2012 - 01:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hükümete yıl sonu karnesi verdi.

Halk TV'de Ali Öztunç'un hazırlayıp sunduğu "Meclis Koridoru" programına katılan Öztrak, 2011 yılı Ekonomisini değerlendirdi. Hükümetin özellikle ekonomide pembe tablolar çizdiğini ifade eden Öztrak, "Bir aldatmacadır gidiyor. Kamuoyunda oluşturulan algı ile gerçeğin alakası yok. Hükümetin karnesinde ekonomiye 10'un üzerinden 4 veriyorum. İstanbul'da bir şehir efsanesi çıkmış. ABD'den Türkiye'ye 3 trilyon dolar gelecek deniyor. Hayal görüyorlar. Böyle bir tablo yok. Neden bu para bize gelsin" dedi.

Türkiye'de TÜİK verilerine göre 40 milyon vatandaşın iki günde bir et yiyebildiğini ifade eden Öztrak, "58 milyon vatandaşımız evindeki eski eşyalarını değiştiremiyor. 28 milyon vatandaşımız yeni giysi alamıyor. 26 milyon vatandaşımız evini ısıtamıyor. Bunlar devletin resmi rakamları. Bu tablo karşısında çıkıp bir de utanmadan ekonomi çok iyi diyorlar. Türkiye'de son bir yıl içinde yüzde 30 devalüasyon oldu" dedi.
 
"2012'ye dikkat"

2011 yılının sıkıntılı bir yıl olduğunu belirten Öztrak, "Ancak asıl sorun 2012'de yaşanacak. Hükümeti uyarıyoruz. Tedbirleri hemen alın. 2012 yılında çok büyük ekonomik sıkıntılar yaşanacak. Vatandaşlara da önerim sakın ha sakın dövizle borçlanmayın. 2012 sizin için tasarruf yılı olsun" diye konuştu.

Hükümetin iç politika ve dış politika da başarısız olduğunu belirten Öztark, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dışişleri Bakanı sıfır sorun diye yola çıktı. Ama sıfır komşu kaldı. Dışişleri bakanı kesinlikle başarısızdır. Bize göre karnedeki notu da 3'tür. AKP, iç politika konusunda da başarısız olmuştur. Karne de iç politikaya 3 veriyoruz. 

Aslında sıfır verecektim ama biraz heveslensinler diye 3 verdik. Deprem sonrası vatandaşların yaralarının sarılmasında bu hükümet sınıfta kalmıştır. Deprem konusundaki notum 1'dir. Ama yargı bağımsızlığı notum hiç şüphesiz sıfırdır. Çünkü bunlar yargıyı siyasallaştırdılar."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları