loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Pekşen: Karadeniz'in doğası katledildi

CHP'li Pekşen: Karadeniz'in doğası katledildi
Tarih: 12.11.2015 - 17:32
Kategori: Siyaset

CHP Trabzon Milletvekili. Av. Haluk Pekşen, Artvin’de yaşanan sel felaketi sonrası yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

CHP Trabzon Milletvekili. Av. Haluk Pekşen, Artvin’de yaşanan sel felaketi sonrası yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 

Haluk Pekşen Karadeniz’de sağanak yağış sonrası meydana gelen can ve mal kayıplarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Aylardır bıkmadan yorulmadan anlatıyoruz. AKP iktidarı başta HES’ler olmak üzere birçok uygulamasıyla Karadeniz'in doğasını katletmiştir. Yeşil yol ve benzeri katliamlar derhal durdurulmalıdır. İvedilikle bölgenin bir an önce yeniden planlanması gerekmektedir. Karadeniz’de doğa isyan etmektedir. Artık bu katliamlar insan yaşamı için vahim boyutlara ulaşmıştır.” dedi.

Pekşen, “İktidar ülkemizin her akarsuyunu kapsamlı ekolojik değerlendirmeler yapmadan, havza planları geliştirmeden, rastgele bir şekilde HES inşaat sektörüne terk etmiştir. AKP iktidarının bölgeyi şantiyeye çevirmesine artık doğa isyan etmektedir. Bilim insanlarının uyarıları dikkate alınmadan yapılan her uygulama katliama dönüşmektedir. Bölgemize sahip çıkmazsak durum daha da kötü olacaktır” açıklamasında bulundu. Pekşen, acılı Ailelere başsağlığı dileğinde bulunurken, felaketi yaşayan bütün vatandaşlara geçmiş olsun dedi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları