loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Polat, orman yangınlarını Meclis'e taşıdı

CHP’li Polat, orman yangınlarını Meclis'e taşıdı
Tarih: 10.06.2019 - 13:11
Kategori: Yurt

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, havaların ısınmasıyla birlikte risk taşıyan orman yangınlarını ve alınacak önlemleri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

Ülkemizde son 5 yılda kaç orman yangını çıktığının açıklanmasını isteyen Polat, “Bu yangınların kaçının faili meçhuldür? Bu yangınlar sonrasında kaç hektarlık alanda yaşam değeri kaybolmuştur?  Son 5 yılda Ege Bölgesi’nde kaç orman yangını çıkmış ve bu yangınlardan ne kadarlık bir alan zarar görmüştür?Orman yangınlarının önlenmesi için uygulanan bir eylem planı var mıdır?” diye sordu.

HAVANIN ISINMASIYLA YANGIN RİSKİ ARTTI

CHP’li Polat, Bakan Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ormanların sağladıkları yararlar itibariyle toplumların vazgeçilmez doğal varlıkları olarak önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Ülkemizdeki ormanların büyük bölümünün üzerinde bulunduğu coğrafya ve sahip olduğu iklim özellikleri sebebi ile yoğun bir yangın tehdidi altında olduğunu ifade eden Polat, “Her yıl çok sayıda orman yangını yaşanmakta, ormanlarımız büyük zarar görmektedir. Son günlerde havanın ısınması ile birlikte birçok alanda çalılar kurumuş durumdadır. Meteoroloji verileri, ilerleyen günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını göstermektedir. Bu da orman yangınlarının artma riskini beraberinde getirmektedir” dedi.

“5 YILDA KAÇ ORMAN YANGINI ÇIKTI?”

Yıllar itibariyle ayrı ayrı gösterilmek üzere ülkemizde son 5 yılda kaç orman yangını çıktığını soran Polat, “Bu yangınların kaçının faili meçhuldür? Bu yangınlar sonrasında kaç hektarlık alanda yaşam değeri kaybolmuştur? Son 5 yılda Ege Bölgesi’nde kaç orman yangını çıkmış ve bu yangınlardan ne kadarlık bir alan zarar görmüştür? Yaşanan orman yangınları sonrasında yaşam değeri kaybolan alanların yeniden ağaçlandırılması adına ne tür çalışmalar yapılmıştır?” sorularını yöneltti.

“EKİPMANLAR YETERLİ Mİ?”

Polat, orman yangınlarının önlenmesi için uygulanan bir eyleme planı bulunup bulunmadığının açıklanmasını isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Orman yangınlarını önlemede önemli görevleri olan orman koruma faaliyetinde bulunan personel sayısı kaçtır? Bu sayının yeterli olduğu düşünülmekte midir? Yeterli değilse artırılması gündeminizde midir?
-Yangın söndürme çalışmaları için kaç helikopter, uçak, dozer ve su tankeri bulunmaktadır? Bunların kaçı Ege Bölgesi’ndedir? Yangın söndürme için gerekli ekipmanın yeterli olduğu düşünülmekte midir?”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları