loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şahin: Devletin görevi manavlık değil!

CHP'li Şahin: Devletin görevi manavlık değil!
Tarih: 12.02.2019 - 18:25
Kategori: Gündem

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Türkiye’nin tarımsal dış ticarette net ithalatçı konumuna gerilemesi, iddialı olunan yaş meyve ve sebze tarımsal ürünlerinde önemli arz açıklarıyla karşılaşılmasını ve Hükümetin tanzim satış mağazalarını, “Devletin görevi manavlık değil" diyerek eleştirdi....

Sudan tarafından Türkiye’ye tahsis edilmesi planlanan 780 bin 500 hektarlık tarım alanındaki hazırlıklara değinen CHP'li Şahin, “Bir başka ülkede kiralanacak arazilerden ihtiyacımızı karşılamayı hedefleyen, ülke ekonomisini bu hale getiren AKP Hükümeti kendini suçlamak yerine faturayı pazarcıya ve esnafa yükledi” diye konuştu.

Şahin, “AKP sayesinde devlet kurumları 'manavlık' yapmaya başladı. Üstelikte istediğiniz kadar alamıyorsunuz en fazla 3 kg” dedi.

1970’li yıllar Türkiye’sine hatırlatma yapan Fikret Şahin, şunları söyledi:

“Türkiye Tüp Gaz, yağ kuyruğu görmüştü ama hiçbir zaman domates, biber, patlıcan kuyruğu görmemişti. AKP iktidarı sayesinde bunu da görmüş olduk. Vatandaş gönlünce pazar yapamaz hale geldi. Tarıma gereken önemi ve desteği verip, üretici desteklenmezse olacağı budur. AKP iktidarından önce tarımsal üretimde dünyada 7. ülke iken geldiği hal içler acısı.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Erol Basarik

Ikinci dunya harbinde karne ile verilen ekmek yumurta gibi uygulamalari tenkit eden AKP milleti sulh zamaninda patlican, biber, domates, sogana muhtac etti. 7 yildir buyuk bir harbin icinde olan Suriye'de bu sikinti yok. Hem de hepsi cok ucuz.

13.02.2019, 00:47
Yorum Yap

Facebook Yorumları