loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şahin: Köşeyi dönme hayalleriniz için doğa katliamı yaptırmayız

CHP'li Şahin: Köşeyi dönme hayalleriniz için doğa katliamı yaptırmayız
Tarih: 19.02.2019 - 12:34
Kategori: Gündem

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin madenciliğin, ülkemizde daima acı, gözyaşı ve ölümleri anımsatmasının nedenlerine değinerek ”İhmal edilmiş iş güvenliği ve kölelik koşullarında çalışmak zorunda kalan çaresiz insanlarımıza daha insancıl yöntemler ile madencilik yaptırabiliriz.” dedi...

Gerekli tedbirleri almayan ve uygulamayan rantçılar yüzünden meslek hastalığına yakalanan madencilerde kanser vakalarında maalesef artış görüldüğünü belirten Fikret Şahin ”Doğa katliamı, ağaç kesimleri, derelerin kuruması; kuşların, yaban hayvanlarının yok olması; doğanın renginin griye, siyaha dönmesi; topraklarımızda tarımın yok olması, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği insanların yaşam alanlarını yaşanmaz hale getirmiştir.” dedi.

Ekolojik bir hazine olan güzel Balıkesir’in doğal yaşamını bozmaya çalışan hükümeti eleştiren Fikret Şahin'in açıklaması şöyle: ”Truva atının yapıldığı ağaçları barındıran Kaz Dağları’nın maalesef altın şirketleri tarafından delik deşik edilmektedir. Oysa zenginliklerimiz toprağın altında değil, toprağın üzerinde. Beraberinde Madra Dağlarında, hatta Ayvalık’ta,Altınova’da  denizden dahi maden arama çalışmaları yapılarak doğa katliamı yapılmak isteniyor.  Doğa harikası bölgelerde madencilik faaliyetlerine izin vermekle madenlerimizi yabancı şirketlerin sömürmesine izin veriyoruz. Acaba ülkemizde kaç adet yabancı maden şirketine arama ve işletme ruhsatı verilmiştir? Milli sermaye ve milli girişimle çıkartılması mümkün olan kendi topraklarımızdaki zenginlikleri başka ülkelerin yatırımcılarıyla paylaşmanın anlamı nedir? Uluslararası sermaye ve küresel sermaye ülkemizin her bölgesine gözünü dikmiş karını maksimize etmek için her yolu deniyor. Buna geçit vermemek de hepimizin görevi.” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları