loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şahin'den Bakan Selçuk'a 'andımız' sorusu

CHP'li Şahin'den Bakan Selçuk'a 'andımız' sorusu
Tarih: 08.11.2018 - 16:22
Kategori: Eğitim

CHP Milletvekili Fikret Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesinin görüşüldüğü komisyonda yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Andımızı tekrar okutacak mısınız?” diye sordu.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi görüşülmeye başlandı. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, komisyonda yaptığı konuşmada, “Görüşülmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı bizim için de çok önemlidir. Bakanlığımızın 2023 yılı eğitim vizyonunda ‘güçlü yarınlar için’ diye bir ibare var. Evet gerçekten güçlü yarınlar için güçlü bir eğitim sitemine ihtiyacımız var. Fakat biliyoruz ki Sayın Bakanımız on altı yıllık bir enkazı devralmıştır. Bunun için bakanlığınızın omuzundaki sorumluluk çok büyüktür. Gelecekte Türkiye’nin güçlü olup olmaması Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarına bağlı olacaktır. Sayısal olarak Bakanlık bütçesi ne kadar artmış olsa da merkezi yönetim bütçe payı son dört yılda giderek düşmüştür. Bu bütçeyle, inşallah bozuk giden bu eğitim sistemini düzeltebilirsiniz” dedi.

Bakan Selçuk'un sunumunda; ‘ülkemizin hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemiz de en büyük güç kaynağımız nitelikli, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerimize teçhiz edilmiş nesillerimizdir’ ifadesinin yer aldığını belirten CHP’li Şahin, Milli Eğitim Bakanına “Bu ifadeye ben de katılıyorum. Fakat bu bağlamda şunu sormak istiyorum; bu ifadenizle birlikte, her ortamda, her söylemde milli ve yerli olduğunu iddia eden, yine her fırsatta tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ifadesinde bulunan bir hükümetin Milli Eğitim Bakanı olarak Andımız’a neden karşı çıkıyorsunuz? Bu bir çelişki ve samimiyetsizlik değil midir?” diye sordu.

"Çocuklarımızı açlığa mahkum etmeyelim"

Bir öğretmen eşi ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tam gün eğitim alan bir öğrenicinin velisi olarak, öğrencilerin öğle yemeği hizmeti alamadıklarını belirten Şahin, “Velilerimiz çocuklarına öğle yemeği almak istiyor. Çocuklarımızı açlığa mahkum etmeyelim. Lütfen bu konuya dikkat edelim” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları