loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sarıbal: Yaşlılarımıza sözde değil, özde saygı gösterin

CHP'li Sarıbal: Yaşlılarımıza sözde değil, özde saygı gösterin
Tarih: 23.09.2018 - 17:00
Kategori: Yurt

CHP’li Sarıbal, 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, 65 yaşın üzerindeki Bursalı vatandaşların da Ankara, İstanbul ve İzmir’de olduğu gibi toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Sarıbal, “Yaşlılarımıza sözde değil, özde saygı göstererek, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını sağlayın” dedi.

Emekli-Sen Bursa Şubesi, Bursa Osmangazi İlçesi Metro istasyonunda bir basın toplantısı yaparak, 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmasını talep ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da basın toplantısına katılarak, destek oldu.

Burada kısa bir konuşma yapan Sarıbal, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde 65 yaş ve üzeri yurttaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Evet, bu ülkede bir ekonomik kriz var. Bu ekonomik kriz Bursa’yı da etkilemiş görünüyor. İstediğimiz sadece şudur: Bu kentte 65 yaş üzeri yaklaşık 500 bin insan var. Belediyeden 15 TL karşılığı bir kart alıyorlar. Yani 500 bin insan yılda 7,5 milyon lira kart parası veriyor. Ankara’da, İstanbul’da ve İzmir’de böyle bir uygulama yok. Bu üç büyük kentte 65 yaş üzeri insanlarımız, sadece kimliklerini göstererek, belediye otobüslerine, özel halk otobüslerine, raylı sisteme ücretsiz biniyorlar. Buradan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bir çağrı yapmak istiyoruz. Ekonomik kriz altında zaten örselenen bu insanlarımızdan, kart ücreti adı altında 15 lira alıyorsunuz. Buna rağmen, metrodan ve raylı sistemden de yararlanamıyorlar. Hemen bu kart ücretini kaldırın, insanlarımızın raylı sistemden, metrodan yararlanmasını sağlayın. Lafa gelince ‘büyüklerimiz, milli değerlerimiz ellerini öptüğümüz’ deyip zaman zaman övdüğünüz, övündüğünüz bu insanlara karşı sorumluluklarınızı yerine getirin.”

Sarıbal, konunun takipçisi olacaklarını, gerekirse imza toplayıp TBMM’e götüreceklerini sözlerine ekledi.

Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman da yaptığı konuşmada, katılımları ve desteği için CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’a teşekkür etti. Konuyu 2013 yılından beri gündeme getirdiklerini, klasörler dolusu yazışmalar yaptıklarını belirten Onayman, yasal hakları olmasına rağmen 65 yaş ve üzeri yurttaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanamadığını, ilgili yerlere başvurduklarını ancak bir ilerleme sağlayamadıklarını söyledi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları