loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şeker: 15 Temmuz raporu neden 16 Nisan sonrasında açıklanıyor?

CHP'li Şeker: 15 Temmuz raporu neden 16 Nisan sonrasında açıklanıyor?
Tarih: 15.02.2017 - 14:20
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi raporunun açıklamasının 16 Nisan sonrasına bırakılmasını eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker TBMM Genel Kurulu'nda işsizlik fonu, 15 Temmuz raporu ve öğretim üyeleri hakkında konuştu. Şeker, referandum nedeniyle hazineden para yardımı alamayan AKP’nin, işçilerin işsizlik fonuna göz diktiğini söyledi. 

Şeker, ”Referandumda partilere seçim yardımı yapılmıyor. Ancak iktidar partisi işçinin kara gün parası 103 milyar TL’yi İşkur aracılığıyla bir bir seçim bölgelerinde dağıtıyor. Bir yandan da varlık fonuna devredilen 3 milyar TL savunma fonu yine iktidarın isteği doğrultusunda kullanılıyor. Bu para kara gün parası ve aynı zamanda patronlara da ulufe gibi dağıtılıyor” dedi.

Darbe komisyonunun 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi raporunun açıklamasının 16 Nisan sonrasına bırakılmasını eleştiren Şeker şunları söyledi: 

“15 Temmuz raporuyla ilgili 16 Nisan’dan sonra açıklanacağı bildirildi. 16 Nisan’da 15 Temmuz’u oylatıyoruz diyorlar. Ama rapor açıklanamıyor. Bu raporda gizli kapaklı ne var? Niye açıklayamıyorsunuz? Açıklayamadığınız bir şeyi niye oylattığınızı iddia ediyorsunuz 16 Nisan’da?” 

CHP’li Ali Şeker, AKP’nin bir yandan İbrahim Kaboğlu gibi, Özdemir Aktan gibi öğretim üyelerini üniversitelerden attığını, bir yandan da Ahmet Şık gibi gerçekleri açıklayanlara karşı zulüm yapmaya devam ettiğini belirtti.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları