loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şevkin: Bakanlar, personel ataması için Cumhurbaşkanını bekliyor

CHP'li Şevkin: Bakanlar, personel ataması için Cumhurbaşkanını bekliyor
Tarih: 28.03.2021 - 14:19
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, bakanların, bakanlıklarda ihtiyaç duyulan personelin atama planlamasını yapamadığına dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere Harita ve Kadastro Teknikeri ile Emlak ve Emlak Yönetimi mezunu ataması gerçekleştirileceğini belirtti ancak sayı veremedi. CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Kurum, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni gerekçe göstererek kesin atama sayılarının henüz belirlenerek ilan edilmediğine işaret etti ve atama yapılacak tekniker sayısıyla ilgili bilgi veremedi.

“40 BİN MEZUN VAR, 2020’DE SADECE 44 ATAMA YAPILMIŞ!”

Bölümden mezun olan 40 bin gencin atama beklediğine dikkat çeken Dr. Şevkin, atama sayısının azlığı nedeniyle mezun sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Buna karşılık, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde son beş yılda ön lisans Harita ve Kadastro bölümü mezunları arasından 555 tekniker atandığını, 2020 yılında ise ÖSYM tarafından yerleştirilen 50 adaydan 44 adayın atamasının yapıldığını, 6 adayın ise evrak teslimi yapmaması veya atanma hakkından feragat etmesi gibi sebeplerle atanamadığını kaydeden Bakan Kurum ise, 2021 yılında yeni personel atamalarına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Bakan Kurum, “2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11’inci maddesi uyarınca, kurum ve kuruluşların 2021 yılı için memur kadrolarına açıktan veya nakil suretiyle yapabilecekleri kesin atama sayıları henüz belirlenerek ilan edilmediğinden, atama yapılacak tekniker sayısıyla ilgili bir planlama yapılamamıştır” dedi.

30 BİN MEZUNA 200 ATAMA!

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin’in Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarının atamasına ilişkin soru önergesini de yanıtlayan Kurum, 2021 yılında bu alanda da atama yapılacağını ancak Cumhurbaşkanlığı kararnamesini beklediklerini ifade etti.
30 bin mezunu bulunan Emlak ve Emlak Yönetimi bölümüne 2020 yılında sadece 200 kişiye istihdam imkanı sağlandığını açıklayan Bakan Kurum, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında 315, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde ise bin 187 bölüm mezunu personel olduğunu bildirdi.

“BİR KİŞİNİN EMRİ BEKLENİYOR!”

Bakan Kurum’un yanıtını değerlendiren Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de yüzbinlerce tekniker ve teknisyenin, ön lisans mezununun ve 1 milyondan fazla lisans mezununun atama beklediğine dikkat çekti. Kamuda ihtiyaç duyulan personellerin atamasının geciktirilmeden gerçekleşmesinin önemine işaret eden Dr. Şevkin, üniversite mezunu her 3 gençten birinin işsiz olduğuna vurgu yaptı. Pandemi döneminde işten çıkarmaların yasak olmasına rağmen ‘Kod 29’ bahanesiyle binlerce kişinin işsiz kaldığını, genç işsizliğin sürekli arttığını belirten Dr. Şevkin, iyi eğitim almış, liyakatli, ülkesine faydalı işler yapmayı amaçlayan gençlerin daha fazla umutsuzluğa sevk edilmemesi ve tüm alanlarda atama sayı ve tarihinin zaman kaybedilmeden açıklanması gerektiğini dile getirdi. Dr. Şevkin, “2021 yılının 3 ayı geride kalmasına rağmen bakanların birlikte çalışacakları personeli dahi belirleyememesi, atama için tek bir kişinin emrini beklemesi de Türkiye’nin içinde bulunduğu acı tabloyu gözler önüne sermeye yetiyor” diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları