loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şevkin, kanser hastalarının sorunlarını Meclis'e taşıdı: 'Ömür boyu cihaz kullanan hastalardan fark ücreti alınmasın'

CHP'li Şevkin, kanser hastalarının sorunlarını Meclis'e taşıdı: 'Ömür boyu cihaz kullanan hastalardan fark ücreti alınmasın'
Tarih: 22.05.2019 - 11:37
Kategori: Yurt

Kanser hastaları ve ömür boyu cihaz kullanmak zorunda olan hastaların sorunlarını TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin, kolostomi adaptörü ve torbasındaki fark ücretinin ağır külfet oluşturduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, kanser hastaları ve ömür boyu cihaz kullanmak zorunda olan hastaların alması zorunlu tıbbi malzemelere ilişkin sorunlarının gün geçtikçe büyüdüğünü kaydetti. TBMM genel kurulunda gündem dışı söz alarak konunun önemine vurgu yapan Şevkin, örneğin ömür boyu kolostomi adaptörü ve kolostomi torbası için sağlık kurulu raporu çıkartmasına rağmen iki ayda bir 500 liraya yakın fark ücreti ödemek zorunda kalan bir emeklinin veya asgari ücretlinin çektiği sıkıntının göz önüne alınması gerektiğini belirtti.

"LVAD CİHAZI NEDEN KARŞILANMIYOR?"

Şevkin, ayrıca organ nakli bekleyen kalp hastaları için kullanılan ve uzun süreli dolaşım desteği sağlamaya yönelik Sol Ventrikül Destek (LVAD) cihazının geçmişte tüm hastalara verilirken 2019 itibariyle SGK tarafından karşılanmamasına ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın açıklama yapmasını istedi.

Alınan ücret farkı uygulamasının vatandaşlar için ağır külfet oluşturduğunu dile getiren Şevkin, “Düşük ücretli maaş alan emeklilerle birlikte asgari ücretle çalışan hastalardan da fark ücreti alınması kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kanser tedavisini bitirip ömür boyu tıbbi cihaz kullanmak zorunda olan hastaların maliyetlerinin tamamını karşılaması gereğine işaret eden CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin, konuşmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye bir de soru önergesi sundu.

Şevkin, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

"1-Düşük ücretli maaş alan emeklilerle birlikte asgari ücretle çalışan hastalardan da fark ücreti alınması uygulamasını kaldırmayı düşünüyor musunuz?
2- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kanser tedavisini bitirip ömür boyu tıbbî cihaz kullanmak zorunda olan hastaların maliyetlerinin tamamını neden karşılamıyor?
3- Zorunlu tıbbî cihaz kullanan hastalardan neden fark alınıyor?
4- Astronomik farklarla hastaların mağdur edilmesinin önüne geçilecek midir? Bunun için bir çalışma başlatmayı düşünür müsünüz?"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları