loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Süleyman Bülbül; 20 yılda satmadıkları yer, yapmadıkları yolsuzluk kalmadı!

CHP'li Süleyman Bülbül; 20 yılda satmadıkları yer, yapmadıkları yolsuzluk kalmadı!
Tarih: 11.07.2022 - 17:26
Kategori: Siyaset

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül; “AKP’lileri seçim korkusu sarmış. CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırarak seçim kazanacaklarını sanıyorlar ama artık bu milletin karnı bu palavralara tok” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AKP’li Mustafa Savaş’a sert sözlerle yüklendi. Bülbül, “AKP’lileri seçim korkusu sarmış. CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırarak seçim kazanacaklarını sanıyorlar ama artık bu milletin karnı bu palavralara tok” dedi.

AKP Milletvekili Mustafa Savaş’ın CHP’li belediyeler ve Millet İttifakı ile ilgili sözlerine CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül’den yanıt geldi. Bülbül, Savaş’ın sözlerini “tehdit ve şantaj” siyaseti olarak yorumladı ve “Aydın Büyükşehir Belediyesi, 3 dönemdir halkın iradesiyle, sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor. Sanıyorlar ki CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırarak seçim kazanacak. Ama artı bu milletin bu kirli siyasete karnı tok” dedi.

Aydın’da yıllardır yapılmayan yatırımları sıralayan Bülbül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havalimanı sözlerini de hatırlattı:

AYDIN’DA HAVALİMANI YOK

“Büyükşehir belediyesi statüsü olup da havalimanı olmayan üç kentten biri. Her seçim döneminde Çıldır Havalimanı’nın uçuşlara açılmasının sözünün veriliyor ancak açılmıyor. 60 yıldan fazladır havalimanı sivil ucuzlara kapalı. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan bile Aydın’da havalimanı var zannediyor. Bu ayıp hepsine yeter.”

NE HIZLI TREN NE OTOYOL

“Cumhurbaşkanı Nisan 2018'de Aydınlılara hızlı tren yapılacak dedi. Ortada çakılı tek bir çivi yok. Aydın-Denizli otoyolu dendi, yıllardır soruyoruz kaç araç garantisi verildi, geçiş ücreti ne kadar olarak belirlendi, kurdaki dengesizliğe karşı bir önlem var mı, güzergâh değişikliğiyle vatandaşın birinci sınıf arazisi, sit alanları, tarihî alanları niçin yok ediliyor diye bunların hiçbirine yanıt yok. Asıl yolsuzluklar buralarda dönüyor. Genel bütçeyle yapılacak otoyolu döviz üzerinden garantili sözleşmelerle yandaş şirketlere peşkeş çektiler.

OKULLAR DEPREME DAYANIKSIZ HASTANELERDE MALZEME YOK

Bir eğitim öğretim dönemi daha bitti. Ama depreme dayanıksız okullarla ilgili bir adım ilerleme yok. Geçen sene Milli Eğitim bakanı depreme dayanıksız okullarla ilgili verdiğim soru önergesine 139 okuldan 15’i için yıkım kararı verildiğini söylemişti. Ancak okulların akıbeti ne oldu, yıkılan okulların yenisi yapıldı mı tam bir muamma. Sağlık bundan da beter. Depreme dayanıksız hastanelerin güçlendirme çalışmaları yapılmadı. Hastanelerde ne ilaç var ne de malzeme. 22 hastanesi olan Aydın’da, on bin kişiye düşen hastane yatağı sayısı 28, yoğun bakım yatak sayısı ise 4. Turizm bölgelerinde doktor yok. İlçelerde hastane yok. 112 acil servisleri yapılacaktı onlar da yapılmadı.”

AKP BAŞARIDAN RAHATSIZ

“Aydın devlet yatırımlarında 77’nci sırada. 2004 yılında kişi başına düşen milli gelir sıralaması içinde ilk 20’lerdeyken, şu anda 43’lerde. Aydın’da işsizlik, göç, tarım, doğa kirliliği, ekolojik tahribat gibi hemen hemen her alanda sorunlar var. Sayın Savaş önce bunları konuşsun. İki seçimden beri Aydın Büyükşehir’i kaybettiği gerçeğini unutmasın.Sandık iradesine saygı duymayarak kirli siyaset anlayışı İle

bir yere varılamayacağını unutmasın.Tüm bu imkansızlıklara, devletin vermediği teşviklerine rağmen Aydınlı hemşerilerimizin büyük destek verdiği Başarılı ve güçlü bir büyükşehirden bahsediyorsak bu durum sadece takdir edilmelidir.Ama AKP, ne yazık ki bu başarıdan rahatsız.”

YOLSUZLUĞUN DA KİTABINI YAZDILAR

Kötü Ekonomi yönetiminin kitabını yazan AKP, derin yoksulluğun, yolsuzluğun ve yasakların da kitabını yazdı bu ülkede. 20 yıldır ülkede satılmayan, soyulmayan, peşkeş çekilmeyen yer kalmadı. Verimli tarım arazilerini madenlere sattılar, Denetlenmeyen JES’lerle havayı suyu ve toprağı kirlettiler,ülkeyi saman kadar her malda ithalata mahkum ettiler. Ormanların statüsünü değiştirdiler otelci dostların sattılar. Sahilleri kapattılar kendilerine saraylar yaptılar. 5’li çeteyi ülkenin başına mafya yaptılar. Sadece kendilerini ve yandaşlarının ceplerini doldurmak için 20 yıldır kanunlar çıkardılar, yönetmelikler hazırladılar, bütçeler yaptılar. Ülkenin parası pul olmuş, muktedirler dolar zengini. Şimdi bu kirliliği CHP’yi itibarsızlaştırarak kapatamazlar. Eğer biraz yüzleri varsa buyursun bunları konuşsunlar.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları