loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sümer: Esnafa müjde diye sunulan koca bir balon

CHP'li Sümer: Esnafa müjde diye sunulan koca bir balon
Tarih: 26.02.2021 - 13:38
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, esnafa müjde olarak açıklanan “ciro kaybı desteği’nin, esnafın derdine çare olmadığını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirdi.

Esnafa verilecek ciro kaybı desteğinin esnafın stopajını bile karşılamadığını söyleyen Orhan Sümer'in açıklaması şöyle:

"Esnaflarımıza müjde olarak ciro kaybı desteği açıklaması yapıldı. Ancak uygulanacak olan ciro kaybı desteğinden faydalanmak için yüzde 50 ve üzeri ciro kaybının olması gerekiyor. Verilecek destek ise en fazla kaybedilen cironun yüzde 3'ü kadar olacak. Yani 150.000 liralık Ciro kaybı olan bir işletmeye Bir defaya mahsus 4.500 lira verilecek. Bu tutar esnafın stopajını bile karşılamıyor. Gerçekten çözüm üretecek hamlelerin derhal atılması gerekiyor. Artık kimsenin dayanacak gücü kalmadı.

Esnafın kredi ödemelerinin ertelenmesi, SGK ödemelerinde ve banka sicilinde düzenleme yapılması, bire bir oranda kira desteği verilmesi gerekmektedir. Açıklanan paketler dertlere derman olmuyor… Ne yazık ki dükkan ve işletme sahiplerinin, esnafın, çiftçinin suni söylemler ve şişirme haberlere karnı tok. Gerçekten çözüm üreten, yara saran, sektörleri ayağa kaldıracak adımlar atılmadığı taktirde, sorumluluk 19 yıllık AKP iktidarındır”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları