loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sümer: Sarayın hangarında onlarca uçak bulunurken Türkiye genelindeki yangınlara 3 uçakla müdahale edilmesi vicdanları kanatıyor

CHP'li Sümer: Sarayın hangarında onlarca uçak bulunurken Türkiye genelindeki yangınlara 3 uçakla müdahale edilmesi vicdanları kanatıyor
Tarih: 01.08.2021 - 10:51
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, tüm Türkiye'nin canını yakan ve Adana'da da meydana gelen yangınlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kozan ilçemizde, Kuyubelli bölgesinde, 23 Ağustos 2020'de yangın çıkmış, Çamlarca, Boztahta, Karahamzalı, Eskimantaş ve civar köylere büyük zarar vermişti. İktidar yetkilileri defalarca söz vermesine rağmen verilen sözler tutulmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi kapanmadan hemen önce Milletin kürsüsünden bu sorunları dile getirmiştik. Yangında evleri hasar gören, hayvanları telef olan vatandaşlarımız aradan geçen bir seneye rağmen hâlâ kendilerine verilen sözlerin tutulmasını, zararlarının karşılanmasını bekliyor.” dedi.

"GEÇEN SENEKİ YANGININ 3 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE HASAR VAR"

Orhan Sümer, “Bu sefer meydana gelen acı olayda yine Kozan’da Kızlarsekisi, Salmanlı, Kuytucak, Akdam köylerimizde bir sene önceki yanan yerlerin 3 katı büyüklüğünde hasar meydana geldi. İlk belirlelemelere göre 20 hane ve hayvanlar zarar gördü. Verilen sözler tutulmadığı, bir önceki yangında oluşan mağduriyetler giderilmediği için vatandaşlarımız ne yapacaklarını bilmez haldeler. Devlet “Baba” olma özelliğini göstermeli ve tüm yaraları sarmalıdır” dedi.

"YANGINLARA UÇAK YOK, SARAYIN HANGARI LÜKS UÇAKLARLA DOLU"

Orhan Sümer, “Geçen sene Adana’da meydana gelen yangından sonra 2 defa yazılı soru önergesi verdik. Defalarca gündeme getirdik. Meclis çatısı altında vatandaştan gelen talepleri iktidar yetkililerine sunduk. Ne yazık ki tatmin edici cevaplar gelmedi.Vatandaşın yaraları sarılmadı. Soru önergesine verilen cevapta son 10 yılda sadece Adana’da 1161 adet yangın meydana geldiği bilgisi verilmiş. Yani bölgenin hassasiyeti ortada. Kundaklama ve terör olaylarıyla bağlantı durumlarda en ağır cezaların verilmesi ve bu olaylar gerçekleşmeden önlenmesi gerekiyor. Ancak yangına müdahalede sarayın hangarında onlarca uçak bulunurken Türkiye genelindeki yangınlara 3 yangın söndürme uçağıyla müdahale edilmesi vicdanları kanatıyor” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları