loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tanrıkulu'ndan hükümlüler için teklif

CHP'li Tanrıkulu'ndan hükümlüler için teklif
Tarih: 11.02.2012 - 19:09
Kategori: Siyaset

Tanrıkulu, hükümlünün "gereksiz olarak marş söylemek veya slogan atmak"tan dolayı haberleşme veya iletişim araçlarından yoksun bırakılmaması için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni sundu.

Teklifin gerekçesinde, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 42'nci maddesinin ikinci fıkrasının hükümlülerin haberleşme veya iletişim araçlarından yoksun bırakılma ve kısıtlanmalarını gerektiren cezaları düzenlemekte olduğuna işaret edilerek şöyle denildi:

"Söz konusu fıkranın (e) bendi 'Gereksiz olarak marş söylemek veya slogan atmak' şeklinde soyut ve yoruma açık bir düzenleme içerdiğinden, bu hükmün haksız uygulamalara neden olacak şekilde geniş bir takdir yetkisi ile uygulandığı görülmektedir. Bu nedenle, Teklifle bu bendin yürürlükten kaldırılması amaçlanmaktadır."

Teklif, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 42'nci maddesinin ikinci fıkrasının (e) bendinin yürürlükten kaldırılmasını öngörüyor.

Buna göre, "Gereksiz olarak marş söylemek veya slogan atmak"tan dolayı hükümlü bir aydan üç aya kadar mektup, faks ve telgraf almak ve yollamaktan, televizyon izlemekten, radyo dinlemekten, telefon etmekten ve diğer iletişim araçlarından yararlanmaktan tamamen veya kısmen yoksun bırakılmayacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları