loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tığlı: '2019 yılı bütçesi halkın bütçesi değildir'

CHP'li Tığlı: '2019 yılı bütçesi halkın bütçesi değildir'
Tarih: 20.12.2018 - 14:57
Kategori: Gündem

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 2019 bütçe Kkanunu teklifinin 12. maddesi üzerine şahsı üzerine söz aldı. CHP’li Tığlı konuşmasında, yazılı ve görsel basına bakıldığında Mecliste sanki vatandaşın bütçesi görüşülüyormuş gibi bir izlenim olduğunu söyledi.

Bu bütçeye neresinden bakılırsa bakılsın tüm kalemleriyle, tüm verileriyle tasarruf bütçesi olmadığını, bilakis son kuruşuna kadar saray rejimine ait olduğunu söyleyenCHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı “Hazırlanan bu bütçenin, özelleştirmelerden, sigorta fonlarından, bedelli askerlik ve imar barışından elde edilen gelirin, yandaş sermayeye altın tepsiyle sunulan bir bütçe” olduğunu söyledi. 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Bu bütçe oğluna kıyafet alamadığı için intihar eden İsmail Devrim'in, ataması yapılmadığı için intihar eden öğretmen Ersin Turhan'ın, tutuklanan işçilerin, emeklilikte yaşa takılanların, 3.600 ek gösterge bekleyenin, asgari ücretlinin ve fındık üreticisinin bütçesi değildir.” dedi.

2019 Yılı Merkezi Bütçesinin adına “Tasarruf bütçesi” denilmesini de eleştiren Necati Tığlı, “Bütçe kalemleri içinde yapılan tasarrufun saraya harcanan milyonlar yerine aslında ameliyat masasında narkoz bekleyen, neşter bekleyen hastalar ile atanamadığı için intihar eden öğretmenin cebinden çıkan 10 lira için yaptınız. Siz tasarrufu asgari ücretlinin maaşında, 3600 ek gösterge bekleyenlerde, emeklilikte yaşa takılanlarda, intibak bekleyen emeklilerde, fındık üreticilerinde, çiftçilerde, işçilerde, öğretmenlerde yaptınız.” ifadelerini kullandı. 

19 Aralık 2018 tarihinde TBMM’de 2019 Bütçe Kanunu Teklifinin 12. Maddesi üzerine konuşan Necati Tığlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz insan hakları dedik… Siz terörist dediniz. Biz emeklilikte yaşa takılanlar dedik… Siz Türediler dediniz. Biz fındık üreticisi dedik… Siz hem alay ettiniz hem de alkışladınız. Biz kadın cinayetleri dedik… Siz Abartılıyor dediniz. Biz iş cinayetleri, tren kazaları, istifa dedik… Siz fıtrat dediniz. Biz çocuk istismarı, Ensar Vakfı dedik… Siz Bir kereden bir şey olmaz dediniz” 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları