loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Toprak: CHP % 35 oy alırsa Türkiye krizden çıkar, huzuru bulur!

CHP'li Toprak: CHP % 35 oy alırsa Türkiye krizden çıkar, huzuru bulur!
Tarih: 11.09.2015 - 07:47
Kategori: Söyleşi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 1 Kasım’ın yol haritasını açıkladı...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 1 Kasım’ın yol haritasını açıkladı...

“MİL­LET CHP HÜ­KÜ­ME­Tİ İS­Tİ­YO­R”

Er­do­ğan Top­rak, se­çim ça­lış­ma­la­rı­nı ar­ka­da­şı­mız Ba­şak Ka­ya­’ya an­lat­tı. Top­rak, “Her­kes CHP’­nin hü­kü­met kur­ma­sı­nı is­ti­yo­r” de­di.

Vatandaşın artık 13 yıllık AKP mahkumiyetinden kurtulması gerektiğini söyleyen Erdoğan Toprak “Bu ülkeyi yenileyecek, önünü açacak tek parti CHP’dir. 7 Haziran’dan sonra ülkeyi hükümet krizine sokan AKP’nin oyları düşüyor. 1 Kasım’da iktidarı biz kuracağız” dedi…

Önü­müz­de­ki se­çim­ler­de par­ti­le­rin ala­ca­ğı oy oran­la­rı­nın 1 Ka­sı­m’­da de­ğiş­me­ye­ce­ği söy­le­mi­nin sa­kın­ca­lı ol­du­ğu­na işa­ret eden Top­rak, “Bu top­lu­mu mah­kum et­mek, umut­suz­lu­ğa sü­rük­le­mek­tir. Bu­na izin ver­me­ye­ce­ğiz ve bu du­ru­mu de­ğiş­ti­re­cek bir so­nuç­la se­çim­den çı­ka­ca­ğı­z” de­di. Tür­ki­ye­’nin ta­ri­hi­nin en zor sü­reç­le­rin­den bi­ri­ne gir­di­ği­ne işa­ret eden Top­rak, 1 Ka­sım se­çim­le­ri­nin kri­tik öne­mi­ne işa­ret et­ti.

CHP’­nin oy ora­nı­nı en az yüz­de 32-35 ban­dı­na yük­selt­me­si du­ru­mun­da Tür­ki­ye­’nin “i­ki par­ti­li koa­lis­yo­n” se­çe­ne­ğiy­le kar­şı­la­şa­ca­ğı­nı ifa­de eden Top­rak, se­çim stra­te­ji­le­rin­de “ka­rar­sız seç­men­ler­le­”, “ar­tık oy­la­rı­n” önem­li rol oy­na­ya­ca­ğı­nı söy­le­di. İş­te o rö­por­taj:


GENÇ VE Dİ­NA­MİK BİR KAD­ROY­LA ÇA­LI­ŞI­YOR

CHP'li Toprak: CHP % 35 oy alırsa Türkiye krizden çıkar, huzuru bulur!

Er­do­ğan Top­rak, Se­çim Ko­or­di­nas­yon Mer­ke­zi­’n­de ka­la­ba­lık bir kad­roy­la ça­lı­şı­yor. CHP’­nin genç ve di­na­mik eki­bi, 1 Ka­sı­m’­da par­ti­le­ri­ni ik­ti­da­ra ta­şı­ya­cak so­rum­lu­luk­la omuz omu­za ter dö­kü­yor.

OYU­MUZ HER GE­ÇEN GÜN YÜK­SE­Lİ­YOR

7 HA­Zİ­RAN’DA yapılan se­çim­le­r Tür­ki­ye­’ye çok şey gös­ter­di. Bi­rin­ci­si ar­tık baş­kan­lık sis­te­mi ha­ya­li or­ta­dan kalk­tı. İkin­ci­si ise dört si­ya­si par­ti­nin de mev­cut du­rum­da ba­raj so­ru­nu­nun ol­ma­dı­ğı gö­rül­dü. Se­çim­le­rin ar­dın­dan ya­şa­nan­lar ise Tür­ki­ye­’nin önün­de­ki so­ru­nun “hü­kü­met kur­ma­” so­ru­nu ol­du­ğu­nu gös­ter­di. San­dık­tan çı­kan en önem­li so­nuç; CHP’­siz bir hü­kü­me­tin ku­ru­la­ma­ya­ca­ğı­dır.
AK­P’­nin ül­ke­yi içi­ne sok­tu­ğu ka­os­tan, ara dö­nem­den, be­lir­siz­lik­ten çık­ma­nın tek bir for­mü­lü var. O da 1 Ka­sım se­çim­le­rin­de alı­na­cak so­nuç. Tek yol CHP’­nin yüz­de 32 ile yüz­de 35 ara­lı­ğın­da oy al­ma­sı ve mil­let­ve­ki­li san­dal­ye sa­yı­sı­nı ar­tır­ma­sı. Hu­zur ve den­ge­nin for­mü­lü bu. Son araş­tır­ma­lar da CHP’­nin oy oran­la­rı­nın is­tik­rar­lı bi­çim­de yük­sel­di­ği­ni gös­te­ri­yor.
CHP ve AKP ara­sın­da­ki ma­ka­sın ka­pan­ma­sı ge­re­ki­yor. O ma­kas ne ka­dar ka­pa­nır­sa Tür­ki­ye ka­os­tan uzak­la­şır ve ül­ke­de den­ge ya­ka­la­nır. Tür­ki­ye­’nin ar­tık AKP mah­ku­mi­ye­tin­den kur­tul­ma­sı ge­re­ki­yor.

HİÇ­BİR PAR­Tİ­NİN BA­RAJ SO­RU­NU YOK

AR­TIK hiç­bir par­ti­nin ba­raj so­ru­nu yok. Ba­zı par­ti­le­rin 10.5 al­ma­sı ile yüz­de 14 al­ma­sı ara­sın­da hiç­bir fark yok. Ama CHP’­nin oy ora­nı­nı yüz­de 32-35 ara­lı­ğı­na oturt­ma­sı çok bü­yük bir de­ği­şi­min baş­lan­gı­cı de­mektir. Tür­ki­ye­’nin tek par­ti bas­kı­sın­dan kur­tu­lup den­ge­yi sağ­la­yan ye­ni bir si­ya­si dö­ne­me gir­me­si tek çı­kış yo­lu budur.

Mil­li ira­de, 1 Ka­sı­m’­da bü­tün en­gel­le­ri kal­dı­ra­cak gü­ce sa­hip

TÜR­Kİ­YE ta­ri­hin­de­ki en zor­lu sü­reç­ler­den bi­ri­ni ge­çi­ri­yor. Du­yar­lı, de­mok­ra­si­ye ina­nan, öz­gür­lü­ğü­nü sa­vu­nan ke­sim­le­rin oyu­nu kul­la­nır­ken stra­te­jik dav­ran­ma­sı ge­re­ki­yor. Şu an ül­ke­de hü­kü­met boş­lu­ğu olan kon­trol­süz bir ya­pı var. Tür­ki­ye­’de gü­ven ve hu­zu­run ye­ni­den te­sis edil­me­si ge­re­ki­yor. Dış po­li­ti­ka­yı ya­pı­cı bir ha­le ge­tir­mek zo­run­da­yız. Tür­ki­ye­’nin ba­rış or­ta­mın­dan uzak­ta ol­ma­sı­nın, gü­ven­lik so­ru­nu ya­şa­ma­sı­nın en önem­li ne­den AKP po­li­ti­ka­la­rı­dır.

KA­RAR­SIZ SEÇ­ME­NİN OYU ÇOK ÖNEM­Lİ

TÜM par­ti­ler­le gö­rü­şen ve çö­züm ara­yan, ki­şi­sel çı­kar­la­rı­nı gö­zet­me­den ön­ce Tür­ki­ye di­yen tek par­ti CHP. Tür­ki­ye­’nin önün­de­ki en­gel­le­ri kal­dı­ra­cak uz­laş­ma­cı yak­la­şım ser­gi­le­yen ve bu­nun için ça­ba­la­yan tek par­ti CHP’­dir. Se­çim­ler­de özel­lik­le ka­rar­sız seç­men stra­te­jik bir öne­me sa­hip. 7 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­de CHP, Ar­da­ha­n’­da 2 bin, Ri­ze­’de 4 bin 800 oy­la ve­kil kay­bet­ti. İs­tan­bul, Niğ­de ve Kah­ra­man­ma­ra­ş’­ta ve da­ha bir­çok il­de ben­zer tab­lo­lar ya­şan­dı. Bu ne­den­le 1 Ka­sı­m’­da bu stra­te­jik oy­la­rı al­ma­mız çok önem­li.
TÜR­Kİ­YE­’de ye­ni bir se­nar­yo oy­na­nı­yor. 1 Ka­sım se­çim­le­ri­nin so­nuç­la­rı­nın çok da fark­lı ol­ma­ya­cak ez­be­ri top­lu­ma aşı­la­nı­yor. Eğer de­mok­ra­si­den söz edi­li­yor ise va­tan­da­şın ka­ra­rı­nı de­ğiş­tir­me öz­gür­lü­ğü göz ar­dı edi­le­mez.

TÜR­Kİ­YE­’NİN YÖ­NE­TİM SO­RU­NU VAR

HİÇ­BİR şey de­ğiş­mez de­mek top­lu­mu umut­suz­lu­ğa sü­rük­le­mek­tir. İna­nı­yo­rum ki CHP 1 Ka­sı­m’­da bu al­gı­yı kı­ra­cak bir se­çim so­nu ala­cak­tır. Çün­kü mil­li ira­de 1 Ka­sı­m’­da Tür­ki­ye­’nin önün­de­ki en­gel­le­ri kal­dı­ra­cak gü­ce sa­hip­tir. Bu ne­den­le 1 Ka­sım kri­tik bir öne­me sa­hip.
ÜL­KE­MİZ, 7 Ha­zi­ran seçimleri son­ra­sın­da AKP eliy­le bir hü­kü­met kri­zi­ne mah­kum edil­di. Bu olum­suz­lu­ğu or­ta­dan kal­dır­ma­nın tek yo­lu CHP’­nin güç­len­me­sin­den geç­mek­te­dir.
SON se­çim şu­nu gös­ter­di ki hiç­bir par­ti­nin ba­raj so­ru­nu yok. Bu ne­den­le ba­ra­jı de­ğil ik­ti­da­rı he­def­le­me­li­yiz. Tür­ki­ye­’nin yö­ne­tim so­ru­nu var. Bir ara dö­nem­den ge­çi­li­yor. Bu so­ru­nu aş­ma­nın yo­lu AK­P’­yi ge­ri­let­mek ve or­tak ak­lı, vic­da­nı CHP için se­fer­ber et­mek­tir. Cum­hu­ri­ye­ti, de­mok­ra­si­yi, par­la­men­ter sis­te­mi AKP kri­zin­den kur­tar­ma­nın yo­lu bu­n­dan geçiyor.

HALK GE­RE­Ğİ­Nİ YA­PA­CAK­TIR

AKP bi­rin­ci par­ti ol­ma so­rum­lu­lu­ğu­nu ye­ri­ne ge­ti­re­me­miş­tir. Hal­kı­mız bu­nun ge­re­ği­ni ya­pa­cak­tır. AKP oy­la­rı düş­mek­te ve CHP oy­la­rı art­mak­ta­dır. 1 Ka­sı­m’­da hü­kü­me­ti CHP ku­ra­cak. Çün­kü her­kes CHP’­nin hü­kü­me­ti kur­ma­sı­nı is­te­mek­te­dir. Bu­nun ne­de­ni de par­ti­mi­zin yet­kin kad­ro­la­rı, pro­je­le­ri ve güç­lü çö­züm öne­ri­le­ri­dir. Bu ül­ke­yi ku­ran par­ti ola­rak, ül­ke­yi ye­ni­le­mek gö­re­vi bi­ze ve­ri­le­cek­tir.

Başak Kaya - Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları