loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tüm: CHP lider partisi değildir, halkın partisidir

CHP'li Tüm: CHP lider partisi değildir, halkın partisidir
Tarih: 11.11.2015 - 18:17
Kategori: Siyaset

CHP Balıkesir Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Tüm, parti içinde yaşanan kongre süreci ile ilgili bir basın açıklamasında yayımladı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Tüm, parti içinde yaşanan kongre süreci ile ilgili bir basın açıklamasında yayımladı.

Tüm'ün açıklaması şöyle:

''Cumhuriyet Halk Partisi, 1 Kasım seçimleri sonrası olağan bir kongre süreci işletilirken yapılan olağanüstü kongre çağrıları ve gerekçeleri partimizi kaosa sürüklemektedir. 

7 Haziran seçiminin ardından partimiz olağan kongre takvimi başlattı ancak 1 Kasım seçim çalışmaları nedeniyle ertelendi. 1 Kasım sonrası ise işleyen kongre sürecinde birçok ilçe ve ilde kongreler tamamlandı ve ciddi bir itiraz ve sorunda bu kongrelerde yaşanmadı. Bazı yerlerde tartışmalar sürse bile kongrelerimiz parti içi demokrasinin işletildiği bir süreç olarak devam etmektedir. 

Olağan Kongre sürecinin, Ocak ayı içinde gerçekleşeceği bir takvim önümüzde varken olağanüstü bir kurultay yapılması partimizin sağlıklı bir tartışma sürecini olağan koşullarda sürdürmesini, aşağıdan yukarıya bir tartışma sürecinin örülmesini engeller. Ayrıca olağanüstü kongre için gerekli imzalar toplansa bile ancak 45 gün içerisinde toplanabilir. Ancak olağan kongre tarihi daha geç bir döneme denk gelseydi olağanüstü bir kongre çağrısı yerinde olabilirdi.

1 Kasım seçimleri sonrası özellikle olağanüstü kurultay çağrısı yapanlar açısından eleştirilerin odağında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yer alıyor. Bu eleştirileri dar ve hizipçi bazı anlayışları barındırması açısından doğru bulmuyorum.

1 Kasım seçimleri, demokratik, eşit ve adaletli bir ortamda gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanı ile birlikte devletin tüm baskı aygıtlarının ve ideolojik aygıtlarının devrede olduğu, örtülü ödenek musluklarının sonuna kadar açıldığı, yurttaşların ekonomik ve soysal karmaşa ile korkutulduğu, yandaş medyanın iktidar tarafından sonuna kadar kullanıldığı, seçim ikliminin Ankara katliamıyla ortadan kalktığı koşullarda seçimlerin yapıldığını göz önünde bulundurmamız gerekir.

Tüm bunlara rağmen, 7 Haziran seçimlerinde ve 1 Kasım seçim sürecinde toplum tarafından kabul gören projeleriyle, söylemleriyle, duruşuyla, barışçıl tavrıyla kimseyi ötekileştirmeden kucaklayarak sempatisini arttıran partimiz ve Genel Başkanımız bu seçimlerde iyi bir sınav verdi. 

Genel Başkanımızın da üzerinde vurgulayarak durduğu, emek, eşitlik, demokrasi ve barış eksenli politikalar toplumda karşılık buldu ve partimizin sosyal demokrasi anlayışını kuvvetlendirdi. 

Elbette eksiklikler var, eleştirilerimiz var ama bunları partimiz ve ülkemiz için yapıcı hale getirerek yapmalıyız.
Diğer önemli bir nokta ise, eğer ortada bir başarısızlık öngörülüyorsa bu sadece Genel Başkanımızın değil, genel olarak partimizin üyelerinden yöneticilerine de aittir. CHP lider partisi değildir, halkın partisidir. Halkla birlikte halk için politika yapar.

Sonuç olarak partimizin etkin ve etkili yeni bir yol haritası çıkarmasını sağlamak için olağan kongre sürecini katılımcı ve demokratik bir tarzda sürdürmeye devam etmeliyiz. 

Yaşayacağımız kongre sürecinin partimizi büyütmesi, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine uygun, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülkenin yaratılması için önemli bir adım olmasını dilerim. Kongrelerde aday olan her bir arkadaşımın sorumluluğu bu dönem daha çok artmıştır. Ülkemizi kuşatan ateş çemberini hep birlikte kıracağız.'' 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü                       

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları