loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tüm: İzmir Valisi; Hızır Paşa özentesinden vazgeçmelidir

CHP'li Tüm: İzmir Valisi; Hızır Paşa özentesinden vazgeçmelidir
Tarih: 31.01.2016 - 20:20
Kategori: Siyaset

CHP PM üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İzmir'de yaşanan olaylar ardından Grup Yorum üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

CHP PM üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İzmir'de yaşanan olaylar ardından Grup Yorum üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Tüm'ün açıklaması şöyle: 

30 Ocak Cumartesi  İzmir'de konser vermek üzere bulunan GRUP YORUM üyeleri, Henüz "konser vermeden" "Terör Örgütü propogandası yapılacağı gerekçesi ile" göz altına alınmışlardır.

Verilmemiş bir konser de, terör örgütü propogandası yapılacacağı düşüncesi nerden doğmutur, bu istihbaratı kim vermştir. Suruçta Ankara Gar'da, Sultan Ahmette uyuyan istihbarat , İzmirde Grup yorum konseri öncesi ne kadar "hızlı çalışmıştır". Artık niyet okuyarak mı istihbarat yapmaktadırlar.

Ülkede gazeteciler,aydınlar ceza evlerinde,üniversiteler susturulmuş, şimdi görünen o ki sıra sanatçılarda, her seferinde 12 Eylül darbesinden şikayet eden AKP iktidarı, Bu Kenan Evren Özentisinden vazgeçmelidir.
Bu ülkenin sorunlarına karşı duyarlı olan sanatçıları linç etmek düşünces; 16.Yüzyılda Pir Sultanın Sazından korkan anlayışın devamıdır. 

Ne yazık ki 21. Yüzyılda İzmir'de ortaya çıkmıştır. Grup Yorumun gitarından korkan bir anlayış bu ülkeye özgürlük ve demokrasi adına hiç bir şey veremez. 

AKP korku imparatorluğu yaratma hevesinden derhal vazgeçmelidir.

Türkü söylenlerden ancak sonu yaklaşan zalimler korkar.
Tarih bunun örnekleri ile doludur.
Bu ülkenin yeni Hızır Paşalara ihtiyacı yoktur.
Tam aksine Yeni Pir Sultanlara İhtiyacı vardır.
Türküleri dinlemeye bilirsiniz, Ancak korkunuz niye!
Sanatcıları özgür olmayan bir ülke de Demokrasiden insan haklarından bahsedebilirmisiniz.?
Sanatçıdan terörist yaratma heveskarlığı demokrasilerde değil, Faşist dikta yönetimlerinde olur.AKP iktidarı bu Faşizan anlayışına bir son vermelidir.

1985 yılında "Bana Bir Türkü Söyleyin Yarınlara Uzansın" konseriyle sanat hayatına başlayan Grup yorum bu güne kadar, Barışı , demokrasiyi ve kardeşliği savunmanın ve bunu türkülerine yansıtmanın dışında hangi eylemde bulunmuştur ki,şimdi terör propogandası yapacakları gerekçesi ile göz altına alındılar?

İzmir Valiliğini ve İçişleri Bakanlığını ; bu anlamsız gözaltı kararını derhal sonlandırmaya davet ediyorum.

Grup Yorum üyelerine ve sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Kamuoyunu da sanatçılarımız konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.''


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları