loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Türabi Kayan sordu; İktidarın çiftçilerimizi içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarmak adına bir eylem planı var mı?

CHP'li Türabi Kayan sordu; İktidarın çiftçilerimizi içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarmak adına bir eylem planı var mı?
Tarih: 03.06.2022 - 11:07
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu; "AKP Hükümeti olarak; çiftçilerimizi içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarmak adına bir eylem planınız var mı?"

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi KAYAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu; "AKP Hükümeti olarak; çiftçilerimizi içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarmak adına bir eylem planınız var mı?"

Nisan ayı başında ekilen ayçiçeklerinin toprak yüzeyine çıkışlarından itibaren, halk dilinde “köse” adı verilen yeşil yapraklarının ve bitkinin uç kısımlarının büzülerek bozulması, ayçiçeği tarımı yapan çiftçimize büyük zarar vermiştir. Trakya’da yaklaşık 30 bin dekar saha yeniden ekilmektedir. Tohum şirketlerinin ilgilenmemesi, hükümetin soruna eğilmemesi, çiftçimizi kara kara düşündürmektedir.

Çiftçimiz bozulan ayçiçeklerini yeniden ekmek zorunda kalmıştır. Çiftçilerimiz yeniden masraf etmektedir.

Çiftçimiz kan ağlıyor; yeniden 10.000.000 TL (on milyon) masraf edeceklerdir.

Çiftçimiz bu haldeyken,

Ne Trakya Birlik yanlarında,

Ne Tarım Bakanı yanlarında,

Ne de Hükümet yanlarında..!

Bu bağlamda;

1-   AKP Hükümeti olarak; çiftçilerimizi içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarmak adına bir eylem planınız var mı?

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları