TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen Saimbeyli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen Saimbeyli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
“Milli bağımsızlık mücadelemizin ve kurtuluş hareketimizin parçalarından biri olan Saimbeyli İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlu olsun.
Kurtuluş Savaşı günlerinde bağımsızlık ve özgürlük için yurdun dört bir yanında yürütülen onurlu mücadelelerin bir örneğini sergileyen Saimbeyli halkı, 96 yıl önce içinden çıkan kahramanlarıyla destan yazmıştır.
Tarihimizdeki tüm kahramanlarımızla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini çok daha iyi bilmek durumundayız. Elde ettiğimiz kazanımları korumak, kollamak, daha modern ve daha müreffeh, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye yaratmak için birlik beraberlik ruhuyla kadın erkek birlikte mücadeleye devam etmeli, bu değerlerin önemini asla unutmamalı, daha da iyi idrak etmeliyiz.
Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandıran, kurduğu Cumhuriyet ile milletimizin kaderini değiştiren Milli Mücadele Önderimiz başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Saimbeyli’nin kurtuluşunda tarih yazan Yüzbaşı Doğan ve Kaymakam Saim bey ile tüm ebediyete intikal etmiş olan kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Saimbeyli hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyorum”
Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü