loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Uşak ve Marmaris Belediyesi'ne operasyon: Belediye başkanı dahil 26 kişi gözaltında

CHP'li Uşak ve Marmaris Belediyesi'ne operasyon: Belediye başkanı dahil 26 kişi gözaltında
Tarih: 27.03.2026 - 04:37
Kategori: Gündem

Rüşvet ve usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmada CHP'li Uşak ve Marmaris Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ile Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı dahil toplam 26 kişi gözaltına alındı.

CHP'li belediyelere ilişkin yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sürüyor. 27 Mart 2026 Cuma sabah saatlerinde CHP'li Uşak Belediyesi'ne yönelik operasyon düzenlendi.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın şahıs ve firmalardan rüşvet aldığı iddiası üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Uşak, Ankara ve Kocaeli illerinde operasyonlar düzenlendi. Yalım dahil 13 şüpheli gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK RÜŞVET İDDİALARINI SIRALADI

Konuya ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Açıklamada; Uşak Belediyesi tarafından şirketlere verilen ihalelerde mükerrer faturalandırma yapılarak oluşan farkın rüşvet olarak alındığı, ihale konusu ile alakalı kurulacak yeni işletmelerde Belediye Başkanı'nın aile fertlerine şirketten ortaklık payı verilmesi aksi halde ihalenin ilgili şirketlere verilmeyeceği yönünde baskı oluşturularak menfaat temin edildiği iddia edildi.

BAĞIŞ ADI ALTINDA NAKİT PARA TRAFİĞİ

Belediye başkan yardımcılarının Uşak Spor'a yardım/bağış adı altında şahsi hesaplarına yüksek miktarlarda para topladıkları, belediye başkanı Yalım'ın makamına bağış adı altında nakit şekilde paraların getirildiği ve makbuz düzenlenmeksizin özel kalem müdürüne teslim edilerek zimmete geçirildiğinin aktarıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Belediye başkanı, yardımcıları ve belediyedeki üst düzey yöneticilerin geceleri eğlence mekanlarına giderek harcama yaptıkları ve bu harcamaların temsil / ağırlama giderleri adı altında yemek faturası üzerinden belediye bütçesinden ödendiği, Yalım'ın yolsuz şekilde elde ettiği mallarına operasyonda el konulabileceği ihtimalini düşünerek üzerine kayıtlı mal varlığının tamamını 2025 yılı içerisinde şoförü olarak çalışan Cihan Aras'a devrettiği, Yalım'ın gönül ilişkisi bulunan A.A isimli şahsı 2024 yılında yüksek maaşlı kadroda belediyede işe aldığı ancak şahsın fiilen belediyede görev yapmadığı, kendisine ait olan Yalım Garden Tesislerinde fiilen çalışan personellerin belediye kadrosunda çalışan olarak gösterildiği ve sigorta primlerinin belediye üzerinden ödendiği, Yalım'ın iş insanı olan E.A.’dan belediyeye 10 adet araç istediği ancak E.A.'nın 3 adet araçtan fazla almayacağını iletmesi üzerine aynı hafta E.A.'nın sahibi olduğu AVM'nin mevzuata uygun olmadığından bahisle mühürlendiği ve 65 milyon TL para cezası kesildiği yönündeki müşteki ve gizli tanık beyanları üzerine “Rüşvet”, “İrtikap” ve "İhaleye Fesat Karıştırma" suçları yönünden başlatılan soruşturmada müşteki ve tanık beyanlarına konu isnatlar kapsamında ilgili şahıslar arasında yoğun HTS ve ilgili tarihlere ilişkin ortak baz kayıtlarının bulunduğu, MASAK raporları kapsamında şüphelilerin hesaplarında kaynağı tespit edilemeyen yüksek tutarlı para hareketlerinin/mal varlığı alımlarının, nakit para yatırma/çekme işlemlerinin, yurtdışı şirketler/şahıslar tarafından gönderilen yüksek tutarlı swift transferlerin bulunduğu, şüpheli şahısların gerçekleştirmiş olduğu finansal işlemlerin hacim ve sıklığı ile mali ve mesleki profili arasında uyumsuzluk bulunduğu, tanık ve müşteki beyanlarının elde edilen teknik ve mali verilerle uyumlu olduğu tespit edildi."

MARMARİS BELEDİYESİ'NE DE OPERASYON 

Gece saatlerinde de Muğla Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'li Marmaris Belediyesi'nde imar ve ruhsat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve bazı kamu görevlilerinin bu işlemler karşılığında maddi menfaat sağladığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, belediye içinde bazı yöneticilerin belirledikleri personel aracılığıyla usulsüz işlemleri yönlendirdiği ve bu süreçten kazanç elde ettiği öne sürüldü.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 13 YÖNETİCİ GÖZALTINDA

Polis, belediye binasının çevresinde güvenlik önlemi aldı. Ekipler yalnızca belediyede değil, farklı adreslerde de eş zamanlı aramalar yaptı.

Soruşturma kapsamında polis, Belediye Başkan Yardımcısı Ö.H., İmar Müdürü İ.P. ve Zabıta Müdür Vekili M.K.’yi gözaltına aldı. Soruşturmayı yürüten birimler toplam 13 kişiyi şüpheli olarak belirledi.

Şu isimler:  Ö.H. (Belediye Başkan Yardımcısı), İ.P. (İmar Müdürü), V.Ç. (Mühendis), T.D. (Mühendis), T.K. (Esnaf), F.T. (Muhtar), C.C. (Mühendis), M.K. (Zabıta Müdür Vekili), M.Ş. (Serbest Meslek), F.K. (Muhasebeci), M.G. (Müteahhit), N.C. (Belediye Çalışanı) ve H.P. (Belediye Çalışanı).

Ünlü'den açıklama

Ekipler, operasyon kapsamında belediye çalışanlarını ve geçmiş dönemde belediyede görev yapan bazı isimleri de belediyeye getirdi. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyonda görev aldı.

BirGün'deki habere göre, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, belediye binasının önüne gelerek açıklama yaptı. Ünlü, makamında bulunduğunu ve soruşturmanın belediyenin kurumsal yapısını hedef almadığını söyledi.

Ünlü, “Belediyenin kurumsal kimliğiyle ilgili bir durum yok. Bazı personele yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında operasyonlar yapıldığı bilgisini aldım. Ben şu anda makamımdayım. Umarım soruşturma kısa sürede sonuçlanır. Yeni bilgi geldikçe sizlerle paylaşacağız” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun da Acar Ünlü ile birlikte belediye önünde konuştu. Uzun, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü münferit bir soruşturma kapsamında, görevlilerin eylemlerine ilişkin delil toplamak amacıyla iş yerinde arama yapıldığını öğrendiklerini söyledi.

Uzun, soruşturma çerçevesinde ilgili kişilerin evlerinde ve başka adreslerde de aramaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca konunun belediyenin işleyişiyle doğrudan ilgili olmadığını, yetkililerin kendilerine bu yönde bilgi verdiğini söyledi.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEK

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun belediye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın münferit bir olay olduğunu söyledi.

Soruşturma çerçevesinde belediye çalışanlarının gözaltına alınıp belediye binasına getirildiğini aktaran Uzun, "Belediye çalışanlarının görevi ile ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi ve delillerinin elde edilmesi adına iş yerinde yapılan bir aramadan müteşekkil olduğu bunun dışında ilgili kişinin konutu ve başkaca yerlerde de aramanın bu soruşturma kapsamında yürütülmekte olduğunu belediye ve belediye işleyişi ile ilgili bir konunun olmadığı bilgisi bize şu an itibari ile verildi." dedi.

CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de soruşturmanın münferit olduğunu belediye başkanı ve yönetimin çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Kaynak : istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları