loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li ve AKP'li vekil arasında 'uzay' atışması

CHP'li ve AKP'li vekil arasında 'uzay' atışması
Tarih: 10.02.2021 - 14:48
Kategori: Siyaset

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Erdoğan'ın uzay programı tanıtımına ilişkin yaptığı paylaşımda CHP'yi hedef aldı. CHP'li vekilden 'yerli uçak' hatırlatması geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalar yapmış, "Milli uzay programındaki birinci ve en önemli hedefimiz cumhuriyetimizin 100. yılında aya ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah aya gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız ay programı ile bu hedefi iki aşamada tamamlamayı planlıyoruz. İlk aşamada 2023 yılı sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz milli ve özgün hibrit roketimizle aya ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz" demişti.

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Erdoğan'ın uzay programı tanıtımına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısında 10 yıllık hedeflerimizi açıkladı. Ülkemize hayırlı olsun" diyen Özalan, "Kapasitesi, vizyonu ve çapı sadece Musluk Takma Töreni yapmaya yeten muhalefet, bu vizyonu anlayamaz" ifadelerini kullandı.

CHP'li vekilden AKP'li Özalan'a: Uzaya giderken belki milli uçağımıza da yolda rastlarız

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Özalan'ın paylaşımını alıntılayarak yorumda bulundu. Arslan, Özalan'a Erdoğan'ın 2011 yılında seçim malzemesi olarak açıkladığı, "Yerli uçağımız göklerde" afişlerini hatırlattı.

Ednan Arslan, "Türkiye Uzay Ajansı 13 Aralık 2018 tarihinde “Milli Uzay Programını” hazırlamak için kuruldu. İlk toplantısını 3 Eylül 2019’da yaptı. Uzun süre toplantı dahi yapmayan bir kurum, 2 yıl sonra aya inecek. Hadi hayırlısı uzaya giderken belki Milli uçağımıza da yolda rastlarız" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları