loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li vekil, hangi dizinin yayından kaldırılmasını istedi?

CHP'li vekil, hangi dizinin yayından kaldırılmasını istedi?
Tarih: 14.12.2016 - 15:33
Kategori: Gündem

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti teşvik edip, meşrulaştırdığı için 'Cesur Yürek' dizisinin yayından kaldırılmasını istedi.

08.12.2016 tarihinde Show TV’de yayınlanan Cesur Yürek adlı dizide doktorlara yönelik şiddetin artmasına yol açabilecek davranışlara yer vermesine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi verildi. Soru önergesini veren CHP Manisa Milletvekili Biçer, “Yayın ve Hizmet İlkelerinin neler olduğu 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Üst Kuruluş ve Yayın hizmetleri Hakkında Kanunun 8. Maddesinde sayılmasına rağmen doktorlara yönelik şiddete teşvik eden yayının hala internet sitelerinde erişime açık olmasının gerekçesi nedir? Kabul edilebilir ve açıklaması olan bir durum değildir. Doktorlara yönelik şiddetin engellenmesi için çalışılması gerekirken şiddet resmen özendiriliyor” dedi.

Son zamanlarda televizyon ve medya yayınlarında sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırıldığını ve RTÜK'ün görevini yerine getirmediğini ifade eden Biçer, şiddetin yarattığı toplumsal sonuçları göz ardı eden ve bir sorumsuzluk örneği olan adı geçen televizyon dizisi kaldırılmalıdır.” dedi.

Vişne Haber Ajansı

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları