loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li vekiller, otizmli çocuklar ve atanamayan öğretmenler için koştu

CHP’li vekiller, otizmli çocuklar ve atanamayan öğretmenler için koştu
Tarih: 12.11.2018 - 16:40
Kategori: Yaşam

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, 40. İstanbul Maratonu'nda otizmli çocuklar için koşarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da CHP Spor Kurulu üyeleri, milli sporcular ve gençlerle birlikte atanamayan öğretmenler için koştu.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan Vodafone 40. İstanbul Maratonu, 11 Kasım Pazar günü gerçekleşti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleşen maraton koşusu 42K, 15K, 10K ve Halk Koşusu olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlendi.

AKİF HAMZAÇEBİ OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN KOŞTU

40. İstanbul Maratonu'na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de otizme dikkat çekmek ve Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için koştu.

Hamzaçebi, toplumun ilgiye, desteğe ihtiyacı olan birçok gurubunun olduğunu ifade ederek, “Bu koşu aynı zamanda bu sorun alanlarına, ilgiye ve desteğe ihtiyaç duyan kesimlerine dikkati çekmek için yapılan bir koşu. Ben de bu yıl otizmli çocuklarımız için koşuyorum” dedi.

YILDIRIM KAYA, ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER İÇİN KOŞTU 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da İstanbul Maratonu’nda CHP Spor Kurulu üyeleri, milli sporcular ve gençlerle birlikte atanamayan öğretmenler için koştu.

Kaya, yaptığı açıklamada, “Bugün, İstanbul Maratonu’nda atanmayan öğretmenlerin sesi olmak için koşacağız. CHP Spor Kurulu olarak bir çağrı yaptık, ‘Gelin hep birlikte atanmayan öğretmenlerin, atama hakkı için koşalım’ dedik. Çağrımıza atanmayan öğretmenlerimiz coşkuyla karşılık verdi. Bugün atanmayan beden eğitimi öğretmenlerimiz de bizimle birlikte koşuyorlar. Biz istiyoruz ki beden eğitimi öğretmenlerimiz ait oldukları yerlerde, okul bahçelerinde, spor salonlarında öğrencileriyle birlikte koşsunlar” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenen Kaya, “Atanmayan öğretmen sorununu çözecek en yetkili makamdasınız. İşte Sayıştay raporundaki 153 bin öğretmen açığı, işte bizimle koşan atanmayan öğretmenler. Elinden kolundan tutan mı var? Bu gençler daha ne kadar çile çekecek? Atanmayan öğretmenler sizden geleceklerini istiyor!” diyerek, öğretmenler için atama çağrısı yaptı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları