loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li vekiller Tank Palet Fabrikası için 12 saatlik oturma eylemi yaptı

CHP'li vekiller Tank Palet Fabrikası için 12 saatlik oturma eylemi yaptı
Tarih: 21.08.2019 - 09:50
Kategori: Gündem

CHP'li vekiller ve yüzlerce yurttaş, Tank Palet Fabrikası'nın Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'ye (ASFAT) devrini protesto etmek için Adapazarı Kent Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi dün akşam saat 18.00'de başlayan ve sabah 06.00'ya kadar süren CHP'li milletvekilleri ve yüzlerce yurttaşın katıldığı oturma eylemiyle protesto edildi.

CHP'li vekillerin "Tank Palet vatandır, satılamaz" tişörtleriyle katıldığı eylemde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Tank Palet 1105 sayılı cumhurbaşkanlığı kararı ile ASFAT'a devrediliyor. Bu devir aslında askeri fabrikayı Katar'a devretmek için hülle yoluna başvurmaktır. Türkiye'de satacak bir şey kalmadığı için sıra askeri fabrikalara geldi. Tank Palet vatandır, satılamaz. Türkiye'nin uyanık kalması lazım. Vatandaşın görev başında olması, vatana sahip çıkması lazım. Biz bütün geceyi Sakarya meydanında geçireceğiz. Sakarya tank palet vatandır, satılamaz. Bunu bir kez daha yüksek sesle vurgulayacağız" dedi.

Ne olmuştu?
Sakarya Tank Palet Fabrikası özelleştirme kapsamına alınarak 2018 yılının aralık ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 25 yıllığına özelleştirilen fabrikanın işletmesi BMC'ye devredildi. BMC'nin yüzde 49'u devir öncesinde Katar Ordusu'na satıldı. Gelen tepkiler üzerine özelleştirmeden vazgeçildi. Fabrikanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nden alınarak, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'ye (ASFAT) devri kararlaştırıldı.

Tank palet fabrikasıyla ilgili işlemler 21 Aralık'ta tamamlanacak. Fabrikada çalışan işçilerin tamamı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kadrosundan çıkıp ASFAT kadrosuna geçecek. İşçilerin maaşları 14 Eylül'den itibaren ASFAT tarafından ödenmeye başlanacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları