loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Yaşar'dan Batman hatırlatması

CHP'li Yaşar'dan Batman hatırlatması
Tarih: 12.02.2012 - 00:35
Kategori: Siyaset

CHP PM Üyesi Hüseyin Yaşar, hükümetin Uludere'de 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin özür dilemesini isterken, Batman Sason'da da benzer bir olayın yaşandığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şırnak Uludere konvoyundaki kaza yapan araçta bulunan ve kazayı hafif yarayla atlatan CHP PM Üyesi Hüseyin Yaşar, CHP lideri ile birlikte taziye için gittikleri Uludere ziyareti için hükümetin hala kendilerine tahsis edilen helikopteri geri çekmesinde haklı bir gerekçe gösteremediğini ifade etti. 

'Kılıçdaroğlu, kaza yapan araçta olabilirdi'

Karayoluyla Uludere giderken, yolda araçlarına bir tırın çarpması sonucu kaza geçirerek, hafif bir şeklide yaralanan Yaşar, olayla ilgili ilginç bir de detay anlattı. Yaşar, tırın arkadan çarptığı araçta, Tatvan'a yakın bir bölgeye kadar CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'nun daha sonra kendilerine eşlik eden Çukurova Belediye Başkanının arabasına geçtiğini belirtti. Kazadan bir süre önce araç değiştiren Kılıçdaroğlu'nun, tesadüfen kazayı atlatmış olduğu ortaya çıktı. Yaşar, AKP'den yalnızca Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile eski Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu'nun kendisine kaza nedeniyle "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini ifade etti.

'Biri uçakla öbürü tankla' 

Yaşar, Uludere'de 35 vatandaşın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken bu olayın peşini bırakmayacaklarının altını çizdi. Uludere'deki benzer bir olayın 1993 yılında, aynı zamanda memleketi olan Batman'ın Sason İlçesine bağlı Heybeli Köyünde de yaşandığı anlatan Yaşar, o gün, akşam saatlerinde teravi namazına giden köylülerin üzerlerine, köyün 4-5 km ilerisinde bulunan karakol tarafından "PKK'lı sanıldığı" gerekçesiyle ateş açıldığını kaydetti. Olay sonucu cami imamı ve beraberindeki 9 kişinin öldüğünü, 17 kişinin de ağır yaralandığını ifade eden Yaşar, "Bu olayla ilgili kimse hiçbir sorumluluk üstlenmedi, yetkililer hakkında hiçbir işlem yapılmadı, cezalandırılmadı. Olay öylece kapandı. Daha sonra da insanlar zaten köyden göç etmek zorunda bırakıldı" dedi.

Daha sonra çıkarılan Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun kapsamında, terör mağdurlarına tazminat ödendiğini belirten Yaşar, bunun yetmeyeceğini, olayın araştırılarak, sorumlularının cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Yaşar, "Ne demek, 9 insan ölüyor, 17'si yaralanıyor ve bu olayla ilgili hiç kimse yargılanmıyor. Batman'da olduğu gibi, Uludere olayının da örtbas edilmesinden endişe duyuyorum. Uludere'yle birlikte Batman'da yaşananların da araştırılmasını istiyoruz. Biri uçakla öbürü tankla. Uludere ile birlikte Batman ve benzer olaylar için de özür dilenmelidir" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları