loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Yılmaz'dan Vali'ye: Ankara cezaevi değil, sen de başgardiyan değilsin

CHP'li Yılmaz'dan Vali'ye: Ankara cezaevi değil, sen de başgardiyan değilsin
Tarih: 02.08.2017 - 18:04
Kategori: Gündem

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Valiliği’nin Ağustos ayı boyunca park, bahçe ve umuma açık alanlarda açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser gibi toplu etkinlikleri yasaklama kararına sert tepki gösterdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Valiliği’nin Ağustos ayı boyunca park, bahçe ve umuma açık alanlarda açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser gibi toplu etkinlikleri yasaklama kararına sert tepki gösterdi. Ankara Valisi’nin yasak kararıyla “ucube kararlar Valisi” sıfatıyla tarihe geçmeyi çoktan hak ettiğini ifade eden Yılmaz, “Ankara milletvekili olarak kendisini uyarıyorum; Ankara cezaevi değil, kendisi de başgardiyan değil! Ankara halkı da bu ucube kararla yönetilmeye layık değil. Gün akşama kavuşmadan bu karar derhal geri alınmalıdır” diye konuştu.

VATANDAŞ “DAHA DA BETERİ OLUR” DİYOR

Yılmaz, tüm Ankaralılar’la birlikte Ankara Valisi’nin yeni bir ucube kararının şokuyla güne uyandıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Vatandaşın her defasında ‘Bu kadarı da olmaz’ sözü, Ankara Valiliği’nin yeni yasaklarıyla ‘Daha beteri de olur’a taşındı. Ankara Valiliği, bugün açıkladığı kararla, OHAL öncesinde yıllarca kamu görevlisi olarak çalışan, sadece muhalif oldukları için işlerinden edilen, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın örgüt üyesi olduğu iddiasıyla, onlara ve diğer KHK mağdurlarına destek vermek isteyenlerin parklarda açlık grevi ve oturma eylemi düzenleyeceği istihbaratını aldığını açıklamıştır. Valilik, ‘hava sıcaklığından dolayı vatandaşların parkları yoğun olarak tercih etmesinden dolayı çevreye rahatsızlık verebileceği, IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik olarak eylem yapabileceği, böylelikle de kamu güvenliğinin tehlikeye düşürebileceği’ gerekçesiyle Ankara genelinde park, bahçe ve umuma açık alanlarda, Ağustos ayı boyunca açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve bu gibi toplu etkinlikleri yasaklamıştır.”

“OHAL’İN DE BİR HUKUKU VAR”

Daha dün on binlerce insanın Bolu Dağı’nı aşıp, İstanbul sahillerinde milyonlarla buluştuğunu, hep bir ağızdan “Hak, hukuk, adalet” diye haykırdığını ifade eden Yılmaz, “OHAL’in de bir hukuku vardır. Bu hukuk öncelikle Anayasal çerçevedir. Ancak her yasanın uyması gereken bir başka şey, akıl kurallarıdır. OHAL’in hukukuna dahi uymayan hükümet ve Ankara Valiliği, bu kararıyla akıl kurallarının dışında davranmaya devam etmektedir. Ülkede ve Başkent’te hala IŞİD’in terör eylemi yapma kapasitesi bu denli yüksekse, Ankara Valisi’nin böylesine ucube genelgeler üzerinde akıl yormak yerine, sorunun çözümüne ve bu tehdidin giderilmesine aklını yormasını bekliyoruz. Ankara Valisi’nden vatandaşlara yasak değil, onların güvenliğini sağlayacak şekilde terör örgütlerine karşı önlem almasını istiyoruz” dedi.

“ANKARA CEZAEVİ DEĞİL, VALİ DE BAŞGARDİYAN DEĞİL”

CHP’li Yılmaz, parkları ve halka açık alanları yasaklayan Vali’nin hükümetin işsiz bıraktığı milyonlarca insanın gidecek işleri olmadığından parklarda oturduğunu, hepsinin aç olduğunu bilip bilmediğini sordu. “Bilmiyorsa biz kendisine hatırlatmak istiyoruz” diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
“Bu karar Ankara Valiliği’nin ilk ucube kararı değildir. 1400 yıldır bu topraklarda aşure ilk kez bu Vali’nin kararıyla yasaklanmıştır. Birçok darbe gören ülkemizde milletvekillerine dahi uygulanan sokağa girme yasağı (Yüksel Caddesi), ilk kez bu Vali’nin kararıyla alınmıştır. Dünyada bir İnsan Hakları Anıtı’nı gözaltına alan ilk Vali de Ankara Valisi’dir. Belki de insanlık tarihinde ilk kez, cadde ve sokaklarda güneş battıktan sonra ateş yakılması, yüksek sesle şarkı, türkü, marş söylenmesini de bu Vali yasaklamıştır. Ankara Valisi, “ucube kararlar Valisi” sıfatıyla tarihe geçmeyi çoktan hak etmiştir. Ankara milletvekili olarak kendisini uyarıyorum; Ankara cezaevi değil, kendisi de başgardiyan değil! Ankara halkı da bu ucube kararla yönetilmeye layık değil. Gün akşama kavuşmadan bu karar derhal geri alınmalıdır.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları